Víkendové menu: Souboj o čelo! Ladies vyzvou florbalovou akademii z Boleslavi

8. 11. 2019

Klub

4 minuty čtení

Ženské áčko v dosavadním průběhu sezony ještě neztratilo v 1. lize ani bod. Teď svěřenkyně kouče Jonáše Sigla čeká těžká zkouška. V nedělním 9. kole totiž do Rieger arény dorazí rovněž stoprocentní Florbalová akademie z Mladé Boleslavi. Ještě předtím se Ladies v sobotu utkají s houževnatým Turnovem. Prodloužit vítěznou šňůru bude chtít také mužská Benfika.

Ladies v novém ročníku odehrály doposud sedm zápasů, z toho hned pětkrát se představily na hřištích soupeřů. Ze všech střetnutí odcházely vinohradské hráčky jako vítězky. Tentokráte se ženské áčko představí na domácí půdě. V sobotu od 19:30 vyzve Turnov a v neděli od 18 hodin se pak v přímém souboji o první místo v tabulce střetne s akademií z Mladé Boleslavi.

Turnov se nachází na deváté příčce 1. ligy, z šesti zápasů třikrát vyhrál a třikrát prohrál. Loni se však Ladies na výhry nad tímto soupeřem pořádně nadřely. V domácím střetnutí Vinohrady vyhrály až po samostatných nájezdech, přičemž ještě osm minut před koncem prohrávaly o tři branky. Venku pak vybojovaly těsný triumf 3:2 a i v tomto utkání se musely popasovat s nepříznivě se vyvíjejícím skóre.

Florbalová akademie Mladá Boleslav stejně jako Ladies ještě nezaváhala, má ovšem o jedno odehrané utkání méně. Ambiciózní tým, který by se rád popral o čelo tabulky, letos táhne především Eliška Horáková. Ta v šesti zápasech nasbírala 12 bodů. Druhá Tereza Kabátová má o dva body méně. Oba dva vzájemné zápasy v minulém ročníku ovládlo po boji SKV. Doma vyhrálo 5:2, venku pak 6:4.

Pikantní bude střetnutí s Mladou Boleslaví pro Anetu Kalivodovu a Karolínu Snopovou. Obě dvě hráčky v minulosti působily ve středočeském klubu. Tabulce produktivity SKV vévodí Aneta Nigrinová. Šikovná útočnice má po sedmi zápasech 26 bodů (5+21) a vede kanadské bodování celé soutěže. S 22 body se za ní drží v závěsu Kristýna Vejvodová, ta ale posílila Ivanti Tigers, kde bude minimálně do konce roku hostovat.

Úplně stejnou bilancí jako ženský A tým disponuje Benfika. V divizi A vyhrála všech sedm zápasů. Nyní se tým trenéra Viktora Vondry popáté představí v domácí sokolovně, kde v pátek večer v předehrávce 8. kola vyzve druhý Děčín. V neděli se pak sokolové vydají do Krupky. Tam je budou hostit třetí Teplice. Béčko tak čeká hájení vedoucí pozice v tabulce.

Kromě žen a mužského B týmu se o víkendu představí také junioři, kteří ke svým zápasům 2. ligy odcestují v neděli do Zruče nad Sázavou. Ve 12:00 se utkají s draky z Říčan a v 15 hodin vyzvou kolínské Pitbulls. Hájit barvy SKV budou i starší žáci, starší žákyně, elévové a elévky. Držte všem našim týmům palce!

PÁTEK:

Muži B:
19:30 TJ SKV - DDM SANEXCZ Děčín IV (Vinohrady)

SOBOTA:

Ženy A:
19:30 TJ SKV - TJ Turnov (Vinohrady)

Starší žáci:
9:50 TJ SKV - Technology Florbal MB white (SH Kutná Hora Klimeška)
11:30 TJ SKV - FBK Fat Pipe Vosy Praha (SH Kutná Hora Klimeška)
+ zápas o umístění

Starší žákyně:
10:30 TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy (SH Chýně)
12:00 TJ SKV - Rudná Panthers Praha (SH Chýně)
+ zápas o umístění

Elévové:
9:40 TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín:Pitbulláčkové (TJ Ruzyně)
12:20 TJ SKV - Technology Florbal MB Black (TJ Ruzyně)
+ zápas o umístění

NEDĚLE: 

Ženy A:
18:00 TJ SKV - Florbalová akademie MB (Vinohrady)

Muži B:
17:00 Florbal Teplice - TJ SKV (SH Krupka)

Junioři:
12:00 TJ SKV - FBC Draci Říčany (SH Zruč nad Sázavou)
15:00 TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín (SH Zruč nad Sázavou)

Elévky:
9:00 TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy (TJ Sokol Vinohrady II)
11:15 TJ SKV - Olymp Florbal Athéna (TJ Sokol Vinohrady II)
12:50 TJ SKV - Florbalová akademie MB "D" (TJ Sokol Vinohrady II)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.