Sametová superliga: V předvečer výročí revoluce přivítáme Českou Lípu

13. 11. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Po reprezentační přestávce se opět rozběhne superliga. Sokolové budou v 11. kole v Rieger aréně hostit Českou Lípu. Důležitý duel desátého celku tabulky s tím sedmým je na programu v sobotu od 20 hodin večer. Přijďte společně s námi oslavit 30. výročí od listopadových událostí z roku 1989.

Sokoly nyní čekají čtyři domácí duely v řadě. Sérii utkání v Rieger aréně svěřenci trenérů Kotlase a Bouši načnou sobotním střetem s Českou Lípou. V minulé sezoně oba vzájemné zápasy ovládly domácí týmy. V České Lípě Vinohradští prohráli vysoko 5:11, doma pak přetlačili tým kolem Štěpána Slaného 7:6 v prodloužení.

 

Česká Lípa se drží na sedmém místě superligové tabulky a střídá skvělé výsledky s méně úspěšnými. Hned osm z deseti utkání ale Českolipští v úvodu sezony odehráli na domácí půdě. Svěřenci trenérky Lenky Bartošové vyzráli na Liberec, Ostravu, Black Angels a naposledy také na silnou Spartu. Bod dokázali vzít také mistrovským Vítkovicím.

 

Modrobílí spoléhají především na kanonýra Radka Kracjigra. Ten v dosavadním průběhu ročníku nasázel už 19 gólů a je suverénně nejlepším střelcem superligy. K tomu přidal sedm asistencí a v kanadském bodování je na třetí příčce. 17 bodů dosud zaznamenali Jaromír Ekl a Milan Tichý. V brankovišti se už vystřídali tři gólmani. Tradiční jedničku Ivana Ponomareva doplnili Lukáš Chyna a Jan Dvořák.

 

Sokolové se v posledním zápase na hřišti Vítkovic prezentovali solidním výkonem a dokonce sahali po bodech. Po dvou brankách Martina Entlichera vedli na Dubině nad velkým favoritem 3:2. Jenže tím soupeře donutili zapnout v závěru na plné obrátky a Lukáš Hájek zařídil obrat. I tak se ale dá z tohoto zápasu vzít dost pozitivního.

 

Přijďte v sobotu podpořit sokoly přímo do hlediště. Utkání odstartuje ve 20 hodin. K vidění bude atraktivní podívaná na hřišti a možnost občerstvit se v bufetu. Vstupné na sobotní duel činí 50 korun, permanentkáři, členové klubu, lidé nad 65 let, děti do 10 let a dárci krve mají vstup zdarma. SKV = Společně K Vítězství!

 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.