Pestrý program v Rieger aréně: derby s Black Angels a souboj s vicemistrem

20. 11. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Série domácích superligových zápasů pokračuje! Sokolové v pátek od 20 hodin přivítají v Rieger aréně městské rivaly Black Angels. Na pražské derby naváže nedělní souboj s Mladou Boleslaví. Střet s vicemistrem je na programu od 18 hodin. Dorazte podpořit vinohradský tým přímo do hlediště sokolovny!

Superliga se zběsilým tempem řítí dál. Ve 12. kole budou Vinohradští bojovat o další body proti nováčkům z Black Angels. Andělé jsou nebezpeční zejména na domácí půdě, kde vybojovali všechna tři vítězství a dokázali zdolat Chodov i Vítkovice. Ve venkovních zápasech černobílí brali dva body za porážky v prodloužení na hřišti Sparty a Liberce.

Tým táhne 19letý útočník a juniorský mistr světa Jakub Boček. S 23 body vládne produktivitě Black Angels. O bod méně má Jakub Renčín, který v minulosti oblékal dres SKV. Černí andělé jsou se ziskem 11 bodů na 11. příčce superligové tabulky. Z týmů ze spodní části tabulky mají nejlepší ofenzivu, ale druhou nejhorší obranu.

Oba dva celky se naposledy potkaly v létě. Sokolové v pohárovém střetnutí prohráli 3:7. Předtím se SKV utkalo s Black Angels ještě v 1. lize. V semifinále vyřazovací části tehdy triumfovali Vinohradští 3:1 na zápasy, později ovládli i finálovou sérii s Havířovem a vybojovali historicky třetí postup do tuzemské nejvyšší florbalové soutěže.

Zatímco v pátek budou svěřenci trenérů Kotlase a Bouši čelit nováčkovi, v neděli se utkají s velezkušeným mužstvem Mladé Boleslavi. Do Rieger arény dorazí mistr České republiky z roku 2018 a vicemistr z minulé sezony. Středočeši se drží na čele tabulky a z úvodních 11 zápasů základní části prohráli jen jeden jediný. V 10. kole nestačili na Chodov, na jehož hřišti padli těsně 3:4.

Na čele kanadského bodování Boleslavi nic nového. Jan Natov dosud nasbíral 31 bodů a jeho parťák z útoku Jiří Curney má na kontě 29 bodů. Oba dva útočníci středočeského celku zároveň vévodí produktivitě superligy. Zatím se daří také dalším reprezentantům v dresu Boleslavi. Milan Tomašík má 21 bodů a letní posily Daniel Šebek (18) a Patrik Suchánek (17) nejsou o moc pozadu.

O něco speciálnější bude nedělní střet pro Tomáše Chrousta a Jakuba Grubera, kteří v minulosti prošli vinohradským týmem. V prvním vzájemném utkání, hraném v září, vyhráli Boleslavští 9:2. Přijďte sokoly podpořit, aby se podařilo vybojovat úspěšné výsledky! Vstupné bude v obou víkendových případech činit tradičních 50 korun, permanentkáři, členové klubu, lidé nad 65 let, děti do 10 let a dárci krve mají vstup zdarma.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.