Shrnutí víkendu: Benfika udolala Louny po nájezdech, céčko dvakrát vítězné!

19. 11. 2019

Klub

3 minuty čtení

Poprvé v sezoně ztratili, ale sérii neporazitelnosti prodloužili na deset zápasů a v čele divize svůj náskok dokonce ještě navýšili! Hráči Benfiky porazili lounskou Lokomotivu 4:3 až po samostatných nájezdech a na prvním místě divize A se těší devítibodovému náskoku. Dvakrát zvítězilo céčko, které tak zažilo třetí šestibodový turnaj v sezoně a nadále vévodí regionální lize.

Benfice čelil houževnatý soupeř, který sice přijel do Rieger arény pouze s desíti hráči do pole, o to víc ale srdnatě bránil a vyrážel do nebezpečných brejků. A tak se Lokomotiva dostala dvakrát během zápasu do dvoubrankového vedení. Ve 12. minutě vedla 2:0 a v polovině utkání 3:1.

Až poté začali sokolové ztrátu umazávat a zasypávali lounskou branku jedním střeleckým pokusem za druhým. Na 2:3 ve 37. minutě snížil dalekonosnou ránou Bolek Kytka. Vyrovnání přišlo čtyři minuty před koncem. Vítek Neuman dorazil do odkryté branky míček a duel za stavu 3:3. dospěl až k nájezdům.

Na Tomáše Šimka nevyzrál ani jeden ze dvou exekutorů Lokomotivy, naopak za SKV se prosadili Bolek Kytka a Matěj Špaček. Béčko nakonec porazilo Louny 4:3 po nájezdech a zapsalo do tabulky dva body. A protože druhý Děčín zaváhal, má tým trenéra Viktora Vondry v čele divize A už devítibodový polštář.

Váleli Celtics. Ti nejprve porazili po soustředěném výkonu Nebušice 8:2. Čtyři góly vstřelil výborně hrající Ondřej Zelený. Tři asistence nasbíral jeho bratr Marek. Ve druhém utkání céčko hlavně díky brankáři Jakubu Záhorovi nedalo soupeři šanci a zvítězilo v poklidu 5:0. Dvakrát se trefil Dominik Záň.

Kromě céčka zaznamenaly dvě výhry také ženy B. S bilancí jedné výhry a jedné porážky odcházely z turnaje dorostenky. Na své soupeře tentokrát nestačily mladší žákyně, ovšem nutno dodat, že do turnaje nastoupily s notně oslabenou sestavou.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
TJ SKV - TJ Lokomotiva Louny 4:3 po sam. náj.

Muži C:
TJ SKV - Florbal Team Sokol Nebušice 8:2
TJ SKV - FKÚ Ovocné Báze 5:0

Ženy B:
TJ SKV - FBC Slavia Praha 3:2
TJ SKV - SK Florbal Benešov 3:1 

Dorostenky:
TJ SKV - FbŠ Bohemians B 4:3
TJ SKV - Ivanti Tigers Jižní Město B 3:4 

Mladší žákyně:
TJ SKV - Rudná Panthers Praha 2:3
TJ SKV - OpenCamps Tatran Střešovice 4:10
TJ SKV - Wizards DDM Praha 10 2:3

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.