Sokolové otočili derby s Black Angels! Na vicemistra pak nestačili

24. 11. 2019

Muži A

5 minut čtení

Cenné tři body si odnášejí sokolové z víkendového dvojutkání. Ačkoliv se páteční derby s Black Angels nevyvíjelo v první polovině zápasu dobře, nakonec Vinohradští ukázali charakter, skóre otočili ve svůj prospěch a duel dovedli do vítězného konce. V neděli pak svěřenci trenérů Kotlase a Bouši nestačili na silný boleslavský výběr a prohráli 1:7.

Bitva s Black Angels měla od začátku velký náboj. Hra byla plná soubojů a emocí. Hned dvakrát v utkání došlo na oboustranné vyloučení. Skóre otevřel v sedmé minutě hostující Jaroš. V 15. minutě míček po rychlé a pěkné kombinaci doputoval od gólmana Rastislava Mazáka přes Jana Linharta až na volného Milana Bínu a ten se nemýlil - 1:1.

Do šaten přesto odcházeli spokojeněji hosté, jelikož si těsné vedení vzali zpět. Vinohradští přišli na středu hřiště o míček, Hromada následně proběhl nepřipravenou obranou domácích a skóroval. Ve 27. minutě bylo na lavičce Black Angels ještě veseleji. Jan Hněvkovský se pár metrů od branky dostal k míčku a poslal ho do sítě.

Až pak sokolové zvýšili své útočné snažení. Ve 31. minutě Martin Skřivánek odrazil míček od břevna za brankovou čáru a o chvíli později pohotovou střelou vyrovnal na 3:3 Jiří Strobach. Černí andělé ještě dvakrát dokázali odskočit domácím o jeden gól, ale Sokol vždy přišel s úspěšnou odpovědí.

Ve 43. minutě srovnával na 4:4 po skvěle sehrané standardní situaci Petr Hartmana a v 52. minutě se netradičně od levého mantinelu prosadil kanonýr Lukáš Gregor a dal na 5:5. Vítěznou trefu nakonec zapsal v čase 55:15 v přesilovce Ondřej Stuchlík. Triumf v pražském derby ještě pojistil gólem do prázdné branky Gregor.

„Dnes náš herní projev nebyl dobrý, ve hře pět na pět nás v určitých pasážích soupeř přehrával. Do zápasu jsme se dostali při vyloučeních na obou stranách a rozhodli jsme v přesilovce, která naštěstí pro nás konečně přišla. Každopádně podstatné jsou body pro nás, zbytek je vata,“ ohlédl se za vítězstvím 7:5 trenér David Bouša.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Black Angels 7:5 (1:2, 2:1, 4:2)

Branky a nahrávky: 15. Bína (Linhart), 31. Skřivánek, 33. Strobach, 43. Hartman (Skřivánek), 52. Gregor (Svoboda), 56. O. Stuchlík (Skřivánek), 60. Gregor – 7. Jaroš (Hanák), 16. Hromada, 27. Hněvkovský (Hromada), 41. Bouček (Renčín), 51. Hromada (J. Boček). Rozhodčí: J. Filipčík, O. Filipčík. Vyloučení: 3:3, navíc Jaroš (Black Angels) osobní trest. Využití: 1:1. Diváci: 211.

Sestava SKV: Mazák – Jelínek, Lanc, O. Stuchlík, Richtr, D. Záň, Strobach, Otta – Entlicher, Skřivánek, Hartman – Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor – Linhart, Hanák, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Sokolové se do nedělního boje s vicemistrem posledního ročníku superligy pustili s velkou vervou a v úvodní třetině dlouho drželi skóre 0:0. Až v 15. minutě přišly dvě slepené branky favorita, které nasměrovaly Mladou Boleslav k vítězství. Ve druhé třetině přidali Středočeši další dva góly a vývoj duelu kontrolovali.

Čestný zásah si Vinohradští připsali až 34 vteřin před koncem. Svůj třetí víkendový gól vstřelil Lukáš Gregor. Výhru Boleslavi zpečetil Milan Tomašík, který nakonec v zápase nasbíral tři body (1+2) a byl nejproduktivnějším hráčem hostů. Dva góly vsítil Daniel Šebek a po dvou asistencích zaznamenali Filip Zakonov a Tomáš Chroust. SKV prohrálo 1:7.

„Do zápasu jsme vstoupili soustředěně a s dobrou obranou. Po dvou třetinách nemusel na časomíře svítit průběžný výsledek 0:4. Vlastním gólem, drobnými chybami a neproměněním šancí z brejku jsme Mladé Boleslavi ulehčili zápas,“ načal Michal Kotlas své hodnocení střetu s vicemistrem.

„Samozřejmě jsme byli většinu utkání pod tlakem a soupeř hrál hodně na míčku. V třetí třetině už bylo těžké něco se zápasem udělat. Děkuji klukům, že odjezdili celých 60 minut,“ doplnil. Už v pátek je na programu další domácí zápas. Sokolové od 19:30 přivítají v Rieger aréně Chodov.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB 1:7 (0:2, 0:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 60. Gregor (Z. Stuchlík) - 15. Curney (Gruber), 15. Tokoš (Tomašík), 29. Komárek (Tomáš Chroust), 31. Tadeáš Chroust (Tomáš Chroust), 46. Šebek (Zakonov), 58. Šebek (Tomašík), 60. Tomašík (Zakonov). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 103.

Sestava SKV: J. Buchta – Jelínek, Lanc, O. Stuchlík, Richtr, D. Záň, Strobach, Kachnič – Entlicher, Skřivánek, Hartman – Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.