Martin Skřivánek: Radost z vítězství v derby byla obrovská

26. 11. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové vybojovali z víkendového dvojutkání tři body. V pátek svěřenci trenérů Kotlase a Bouši otočili duel 12. kola s Black Angels a vyhráli 7:5. V neděli pak sokolové bohužel nestačili na vicemistra z Mladé Boleslavi a i přes solidní výkon padli ve 13. kole 1:7. Jedním z hlavních strůjců pátečního obratu v derby byl útočník Martin Skřivánek, který bezpochyby patří k hlavním lídrům Vinohrad.

Derby s Black Angels bylo od začátku plné emocí a soubojů. "Už od dob našich vzájemných střetnutí v 1. lize má tento zápas speciální náboj," přiznal Martin Skřivánek, že to na hřišti jiskřilo. Úvodní polovina utkání se však sokolům vůbec nevydařila a bylo z toho vedení 3:1 pro anděly. "Black Angels nás předčili v jednoduchosti ve hře s míčkem. V naší hře se objevovalo mnoho ztrát, které se soupeři dařilo trestat," vyjmenoval problémy, se kterými se Vinohradští potýkali.

 

"Pak jsme stáhli hru na dvě pětice a snažili se omezit ztráty na půlce hřiště, kde jsme začali místo přihrávek volit střelbu," popsal Skřivánek změny, jež pomohly zvrátit vývoj. "Radost z obratu byla obrovská, nejen že se povedlo vyhrát derby, ale hlavně to byl zápas o šest bodů, ze kterého je ideální brát plný počet," řekl spokojeně útočník, který v 56. minutě asistoval u vítězné trefy kapitána Ondřeje Stuchlíka a celkově zaznamenal v pátek dva body (1+1).

 

Nedělní střet s Mladou Boleslaví sokolům výsledkově nevyšel. Herně ovšem tým z Riegrových sadů vyloženě nepropadl. "Soupeř dominoval v držení míčku, ale díky dobře nastavené taktice se nám dařilo dostávat se do šancí, které jsme bohužel neproměňovali. Výkon tedy nebyl špatný, ale výsledek 1:7 už rozhodně dobrý není," ohlédl se za nedělním duelem Skřivánek. Vinohrady mají po 13 kolech na kontě 17 bodů a aktuálně to stačí na osmou pozici.

 

V pátek se sokolové opět představí na domácí půdě. V rámci 14. kola ve vinohradské sokolovně vyzvou dalšího silného soupeře - Florbal Chodov. Co Skřivánek od utkání očekává? "Další zápas s velmi kvalitním soupeřem, kde budou rozhodovat drobnosti. Chodov má v týmu mnoho individualit, které si musíme pohlídat. Jako do každého utkání půjdeme s tím, že chceme vyhrát," dodal druhý nejproduktivnější hráč SKV hned po kanonýrovi Lukáši Gregorovi.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.