Páteční derby Vinohrady vs. Jižák! Sokol se v Rieger aréně utká s Chodovem

28. 11. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Čtvrtý domácí duel v řadě! Vinohradští pokračují v sérii zápasů v Rieger aréně. Tentokráte v pátek od 19:30 přivítají ve 14. kole superligy na domácím hřišti Florbal Chodov. Dvojnásobný mistr České republiky se drží na druhé příčce tabulky, a tak půjde pro svěřenci trenérů Michala Kotlase a Davida Bouši o velmi náročnou zkoušku. Přijďte sokoly podpořit přímo do hlediště.

A právě pro zmíněné kouče Vinohrad bude střetnutí s Chodovem velmi speciální. Oba dva totiž v dresu našeho páteční soka slavili mistrovský titul, a to hned dvakrát! V letech 2016 a 2017 vyšplhali s Chodovem až na nejvyšší stupínek a pozvedli nad hlavu trofej pro mistra ligy.

 

Teď ale budou stát na opačné straně barikády. Vinohradští nabrali slušnou formu. Nejprve zdolali Liberec, pak jen těsně padli na hřišti mistrovských Vítkovic, následně otočili duel s Českou Lípou a solidní sérii výkonů zakončili dalším obratem, tentokráte proti Black Angels. Jen poslední utkání s Boleslaví se výsledkově nevydařilo.

 

Také Chodov nemá špatnou formu, byť ve 13. kole ztratil bod za remízu po základní hrací době na hřišti brněnského Hattricku. Duel pak v prodloužení rozhodl Ondřej Mikeš. Předtím ale svěřenci Davida Podhráského dokázali zdolat houževnatou Spartu a dosud suverénní Mladou Boleslav. Ze druhé příčky ztrácejí pět bodů právě na vedoucí Středočechy.

 

Mužstvo se opírá o Marka Vávru a Toma Ondruška. Oba dva zatím v letošním ročníku superligy nasbírali 28 bodů. O pět bodů méně má Mikuláš Krbec. Jedničkou v brankovišti je Michal Rebro, který tým z Jižního Města posílil přestupem ze Střešovic. Záda mu kryje Vojtěch Šimůnek.

 

Páteční duel startuje v 19:30. Občerstvit se budete moci v našem tradičním bufetu. Vstupné bude činit tradičních 50 korun, permanentkáři, členové klubu, lidé nad 65 let, děti do 10 let a dárci krve mají vstup zdarma. Dorazte do hlediště Rieger arény a pomozte vytvořit dobrou atmosféru. SKV = Spolčeně K Vítězství!

 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.