Ondřej Richtr: Přesun do Vinohrad jsem bral jako velkou příležitost

3. 12. 2019

Muži A

3 minuty čtení

V létě obránce Ondřej Richtr po sedmi sezonách skončil na Kladně, kde byl jednou ze stěžejních postav. Ukončení angažmá u Kanonýrů přineslo příležitost zkusit štěstí jinde. A tak se důrazný obránce přesunul do Vinohrad. Nyní už je pevnou součástí základní sestavy.

Můžeš přiblížit, jak se zrodil tvůj přesun do SKV?
"Přesun z Kladna do Vinohrad je takovým hořkosladkým příběhem. Na Kladně jsem za A tým odehrál sedm sezon, z toho pět sezon jsem měl tu čest nosit kapitánskou pásku a celkově jsem zažil zatím nejkrásnější florbalové okamžiky, za což všem spoluhráčům, trenérům a vedení děkuji. Nicméně jednoho krásného slunečného pondělního rána zazvonil telefon a bylo mi oznámeno, že už se se mnou dál nepočítá. Když jsem tuto skutečnost po pár dnech zpracoval, začal jsem řešit, co dál. Možností nakonec bylo několik, ale nejlákavější pro mě bylo probojovat se do Vinohrad. To se během léta povedlo a jsem za to dost rád."

 

Bylo těžké si zvyknout na nové prostředí a na nový kolektiv?
"Celkově to bylo zvláštní po těch letech v jednom týmu, ale bral jsem to jako velkou příležitost a osobní výzvu. Z kolektivu jsem byl mile překvapen a díky trenérům, se kterými jsem kdysi odehrál sezonu na Chodově, byla ta adaptace o něco jednodušší."

 

Jak zatím hodnotíš dosavadní výkony mužstva v superlize?
"Síla a potenciál tam je. O tom už jsme se přesvědčili. Bodový zisk je prozatím dobrý, ale spousta tvrdé práce pořád před námi. Nemůžeme se tím nechat uspokojit. Škoda některých zápasů, které jsme nezvládli, jako například s Pardubicemi a Spartou."

 

V obraně nastupuješ s kapitánem Ondrou Stuchlíkem. Jak se ti spolupráce zamlouvá?
"Já jsem spokojený. Dokážeme si vyhovět. Ondra je zkušený a hlavně pohyblivý hráč. Navíc je to ofenzivní bek, já zase spíš opak, takže mně osobně to vyhovuje."

 

V neděli vás čeká pražská Sparta. V prvním vzájemném utkání jste k bodům neměli daleko. Jaký očekáváš zápas a můžeš se lehce ohlédnout za tím na Podvinném mlýně?
"Je to kvalitní soupeř, což nám právě dokázali v prvním vzájemném zápase, kdy za stavu 4:0 pro nás přepnuli na vyšší výkon. My na to nedokázali dostatečně zareagovat a natropili jsme zbytečné chyby. Nakonec dokázali zápas ovládnout, bohužel. Doufám, že v odvetě předvedeme kvalitní týmový výkon. Pokud se nám to povede, dokážeme sebrat Spartě body."

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.