Derby žlutá vs. rudá. Do Rieger arény přijede Sparta

5. 12. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Blíží se další víkendové dvojutkání Vinohradských v superlize. Sokolové se nejprve v pátek večer představí v rámci 15. kola základní části na hřišti otrokovických Panthers a v neděli na domácím hřišti přivítají pražského rivala Spartu. Nedělní duel je na programu od 18 hodin. Dorazte sokoly podpořit přímo do hlediště!

Napřed duel v Otrokovicích

 

V pátek se svěřenci trenérů Michala Kotlase a Davida Bouši vydají do Otrokovic. Utkání odstartuje v 19 hodin. Panteři v prvním vzájemném utkání v letošním ročníku uštědřili sokolům porážku 5:7. Vinohradští tehdy prohrávali 1:3, 2:4 a 3:5, ale ztrátu se jim nakonec podařilo vymazat. Rozhodnutí pak přišlo až v závěrečné pětiminutovce, kdy se trefili Kostolány a Gál.

 

Otrokovičtí se nacházejí na šesté příčce superligy se ziskem 21 bodů, mají tedy o čtyři body více než Vinohrady. Tahounem týmu je s 22 kanadskými body na svém kontě útočník Lukáš Pešat. O šest bodů méně má duo Filip Hrabal a Petr Kittel. Z posledních čtyř duelů vyhráli panteři pouze to poslední s Ostravou. Předtím nestačili na Chodov, Spartu a Boleslav.

 

Další pražské derby v Rieger aréně

 

Na páteční duel v neděli naváže domácí střetnutí se Spartou. První vzájemný duel skončil pro sokoly velmi nešťastně. Na konci září se Vinohradští dostali do vedení 4:0 a měli namířeno k zisku prvních bodů v sezoně. Jenže sparťané během dvaceti minut předvedli dokonalý obrat a nakonec zvítězili 6:4. SKV tak zapsalo první body až o kolo později na hřišti Ostravy.

 

Speciální bude duel se Spartou pro útočníka Milana Bínu, který v rudém strávil tři ročníky a z loňské sezony je držitelem bronzové medaile. Spartu táhne šikovný Marek Zouzal. Na kontě má zatím 17 bodů. Dobře si vede také letní posila Jakub Kolstrunk, který je s devíti brankami nejlepším střelcem celku z Podvinného mlýna. V brance je stálicí bývalý brankář SKV Martin Beneš.

 

Nedělní duel 16. kola superligy začne v 18 hodin ve vinohradské sokolovně. Vstupné bude činit tradičních 50 korun, permanentkáři, členové klubu, lidé nad 65 let, děti do 10 let a dárci krve mají vstup zdarma. Dorazte do hlediště Rieger arény a pomozte vytvořit dobrou atmosféru. SKV = Spolčeně K Vítězství!

 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.