Ztrátu vedení v Otrokovicích sokolové napravili triumfem nad Spartou!

8. 12. 2019

Muži A

5 minut čtení

Už 3:0 vedli sokolové na hřišti Otrokovic v rámci 15. kola superligy. Jenže panteři byli ve zbytku pátečního utkání lepší a nakonec zvítězili 10:6. Body se Vinohradským podařilo vybojovat až v neděli. V derby se Spartou se vedení přelévalo ze strany na stranu, finiš ale patřil Sokolu. Výhru v prodloužení vystřelil Petr Hartman a SKV zvítězilo 5:4!

Sokolové vstoupili do bitvy s Otrokovicemi skvěle a v první třetině se prezentovali soustředěným výkonem. V desáté minutě skončil útočný výlet Jiřího Strobacha střelou z otočky a prvním gólem Vinohrad. O chvíli později Petr Hartman narýsoval pěknou přihrávku na Martina Skřivánka a ten se nemýlil. Povedenou pasáž ze strany hostů uzavřel v 18. minutě Lukáš Gregor, který z tradičního výběhu poslal míček do sítě.

Zatímco v úvodní dvacetiminutovce Vinohradští působili v obraně koncentrovaně, začátek prostředního dějství jim hrubě nevyšel. Postupně se prosadili Gál, Haša a Kvapil a bylo bleskově srovnáno. Ještě dvakrát se podařilo svěřencům trenérů Kotlase a Bouši odskočit o jeden gól, ale snaživí Panthers dokázali zareagovat jak na trefu Lukáše Gregora ze 35. minuty, tak na zásah Zbyňka Stuchlíka z konce 37. minuty.

Poprvé se Otrokovičtí propracovali do vedení 16 minut před koncem, kdy se prosadil Matěj Kostka. Domácí následně vsítili ještě čtyři další branky a nakonec po korigující trefě kapitána Ondřeje Stuchlíka vyhráli 10:6. Čtyřmi body se na jejich triumfu podílel slovenský útočník Ladislav Gál (2+2). Vinohradským naopak nepomohly ani tři body (2+1) ve formě hrajícího Lukáše Gregora. Poprvé v sezoně hájil branku Vinohrad brankář Martin Dejmal. 

„Měli jsme výborný vstup do utkání a celou první třetinu. To bylo asi vše, co jsme předvedli. Do druhé třetiny jsme se zapomněli v šatně a pro zbytek zápasu se nám naše hra rozpadla. Příliš mnoho ztrát a neorganizovanost obrany po celé ploše hřiště,“ mrzelo kouče SKV Michala Kotlase.

Panthers Otrokovice - TJ Sokol Královské Vinohrady 10:6 (0:3, 4:2, 6:1)

Branky a nahrávky: 22. Gál (Szweda), 23. Haša, 23. Kvapil (Haša), 37. Pešat (Kvapil), 43. Haša (Pešat), 45. Kostka, 50. Mich. Nagy, 52. Gál (Červenka), 58. Vykopal (Gál), 59. Vykopal (Gál) – 10. Strobach, 11. Skřivánek (Hartman), 18. Gregor (Z. Stuchlík), 35. Gregor (Bína), 37. Z. Stuchlík, 55. O. Stuchlík (Skřivánek). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 215.

Sestava SKV: Dejmal - Lanc, Jelínek, O. Stuchlík (C), Svoboda, Strobach, Richtr - Hájek, Skřivánek, Hartman - Bína, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Vnuk. Trenéři: Kotlas, Bouša.


V prvním vzájemném duelu Boys vedli na Spartě na konci září 4:0, ale vinou nevydařené druhé poloviny utkání padli 4:6. Ve druhém střetnutí se tak chtěli sokolové revanšovat. A to se jim nakonec podařilo. Úvod nedělního zápasu tomu ale nenasvědčoval. Sparta byla v první třetině střelecky aktivnější a nakonec svou převahu dokázala zužitkovat i gólově. Na začátku 17. minuty se trefil Marvánek a chvíli po něm navýšil vedení hostů Pruner.

Pak se opět o slovo přihlásil Lukáš Gregor. Dělovkou z půlící čáry nachytal brankáře Martina Beneše a snížil na 1:2. Ve 23. minutě bylo srovnáno. K odraženém míčku se dostal Jiří Strobach a jeho střela skončila až v síti. Prostřední dvacetiminutovka vyšla sokolům na výbornou. A znovu se prosadil hbitý obránce Strobach. Milan Bína na sebe natáhl dva hráče, předložil míček Strobachovi a ten přidal svou druhou trefu v utkání.

Sparťané pak v první polovině třetí třetiny působili zase o něco lépe a vzali si vedení zpět. Radim Křenek obstaral vyrovnání na 3:3, pak neproměnil nájezd, což ho ale po trefě Michala Pažáka ze 48. minuty nemuselo tolik mrzet. Sparta vedla 4:3 a mířila za výhrou. Jenže skolové se dokázali nadechnout a hrdina posledních zápasů Lukáš Gregor opět zamířil přesně. Tentokráte natáhl ke střele z opačné strany a míček se zatřepotal v síťce - 4:4.

Prodloužení netrvalo ani dvě minuty, Martin Skřivánek skvěle oběhl svého strážce a jako na zlatém podnosu připravil míček pro parťáka Petra Hartmana. Ten se nymýlil a vítěznou trefou ukončil zajímavý zápas. „Do ideálu měla naše hra daleko, ale opět se potvrdilo, že když plníme své role, můžeme bodovat s každým. Pokud bychom proměňovali šance, mohli bychom mluvit o ztraceném bodu v tomto utkání,“ řekl po duelu trenér David Bouša.

TJ Sokol Královské Vinohrady –  Sparta Praha 5:4 (1:2, 2:0, 1:2 - 1:0) po prodl.

Branky a nahrávky: 18. Gregor (Svoboda), 23. Strobach (Vnuk), 35. Strobach (Bína), 52. Gregor (O. Stuchlík), 62. Hartman (Skřivánek) – 17. Marvánek (Zouzal), 17. Pruner (Zeman), 43. Křenek (Ujhelyi), 48. Pažák. Rozhodčí: Brunner, Büschlen. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 123.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, Jelínek, O. Stuchlík (C), Svoboda, Strobach, Richtr - Hájek, Skřivánek, Hartman - Bína, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Vnuk. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.