Ladies už zdolaly hranici sta gólů a dál vládnou 1. lize

8. 12. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Už po 12 kolech 1. ligy žen překonalo ženské áčko stogólovou metu. Podařilo se to v duelu na hřišti Ústí, který Ladies ovládly 12:5. V neděli pak svěřenkyně koučů Sigla a Doubka zdolaly tradičního soupeře Českou Lípu 8:2 a zapsaly 13. vítězství v sezoně. Na druhou akademii z Mladé Boleslavi mají Vinohrady stále čtyřbodový náskok. Poslední zápas v tomto kalendářním roce sehrají Ladies 22. prosince v Rieger aréně.

Hráčky Ústí šly ihned po úvodním buly do vedení. To vydrželo domácím hráčkám přes jedenáct minut. Pak srovnala Karolína Snopová a ještě do přestávky dokonaly obrat Nikola Bursová s Anetou Nigrinovou. Zbytek utkání se změnil v jednu velkou přestřelku. Vinohradské hráčky dokázaly vsítit dalších devět branek, naopak Ústí se prosadilo ještě čtyřikrát.

Na výhře 12:5 se pěti body (3+2) podílela dobře hrající Nigrinová, tři body přidala Snopová (1+2). „Byl to náročný zápas, ve kterém jsme nakonec vstřelili několik opravdu hezkých branek. Utkání bylo opravdu dramatické a plné divokých situací. Dnes i ti opravdu klidní byli opakovaně a velmi neklidní. Děkuji soupeři za bojovný, férový a sympatický výkon,“ zhodnotil sobotní střetnutí s Ústím asistent trenéra Pavel Doubek.

Florbal Ústí - TJ Sokol Královské Vinohrady 5:12 (1:3, 2:3, 2:6)

Branky a nahrávky: 1. Poláková (Neumanová), 29. Mečířová, 31. Nygrýnová (Neumanová), 45. Poláková (Šímová), 49. Poláková (Mečířová) - 12. Snopová (Trunečková), 16. Bursová (Kratochvílová), 20. Nigrinová (Vyrobíková), 27. Kolafová, 29. Kylarová (Hrušková), 40. Nigrinová (Snopová), 42. Bursová (Kratochvílová), 47. Hrušková (Bartůňková), 53. Nigrinová (Snopová), 53. Chlebcová (Kylarová), 55. Kutnarová (Nigrinová), 55. Kutnarová (Nigrinová). Rozhodčí: Neuman, Hlavatý. Vyloučení: 0:0, Jasanová (Ústí) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 15.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Hošková, Kratochvílová - Nigrinová, Kutnarová, Snopová - Hrušková, Kylarová, Kolafová - Bursová, Kisugite, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.


Nedělní zápas měly Ladies daleko více pod kontrolou. Gólový účet zápasu otevřela Lucie Kisugite, která využila chyby v českolipské obraně. O deset minut později se střelkyně úvodní branky změnila v nahrávačku a asistovala u trefy Anny Kutnarové. V úvodu druhé části se pak postupně trefily podruhé Kutnarová, Anežka Dobisíková a na 5:0 zvýšila Snopová.

Sokolky mířily za jasným vítězstvím, čisté konto sice neudržely, nad Českou Lípou ale zvítězily jednoznačně 8:2. „V Lípě nám to skákalo od začátku do konce. Je vidět, že před sebou máme hodně práce, abychom dokázali zápas kontrolovat a předváděli opravdu hezký florbal, který bude bavit. Děkujeme soupeři za zápas, hrál bojovně a dělal nám často velké problémy,“ dodal po utkání Pavel Doubek.

FBC Česká Lípa - TJ Sokol Královské Vinohrady 2:8 (0:2, 0:3, 2:3)

Branky a nahrávky: 50. Ševčíková (Minářová), 57. Hanzelinová (Gembecová) - 9. Kisugite, 19. Kutnarová (Kisugite), 23. Kutnarová (Snopová), 28. Dobisiková (Kutnarová), 33. Snopová (Kutnarová), 51. Snopová (Chlebcová), 54. Nigrinová, 60. Svobodová (vlastní). Rozhodčí: Pohunek, Mauer. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 26.

Sestava SKV: Kuchyňková - Chlebcová, Dobisíková, Hošková, Bartůňková, Kratochvílová - Nigrinová, Kutnarová, Snopová - Hrušková, Kylarová, Kolafová -  Bursová, Kisugite, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.