Domácí duel s Ostravou doprovodí celoklubové focení

12. 12. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Ještě tři superligové zápasy sehrají sokolové do konce kalendářního roku 2019. Ten nejbližší je čeká v sobotu od 19:30, kdy v rámci 17. kola do Rieger arény přijede FBC Ostrava. Utkání bude spojeno s týmovým focením dalších kategorií SKV, a proto neváhejte dorazit přímo do hlediště!

Sokolové se museli na přelomu listopadu a prosince potýkat s těžkým losem. Nejprve doma prohráli s Mladou Boleslaví, následně nestačili na Chodov a v Otrokovicích přišli o nadějně rozehraný zápas. Ze tří porážek v řadě se ale svěřenci trenérů Kotlase a Bouši dokázali oklepat a v derby skolili Spartu 5:4 v prodloužení. Výhru v nastaveném čase vystřelil útočník Petr Hartman.

Nyní se Vinohradští utkají s ostravským FBC. To se se ziskem 14 bodů nachází na 12. příčce superligové tabulky. Už po 1. kole přišli Ostravští o svého trenéra. Karla Ševčíka nahradil Tomáš Svačinka. Mužstvo bodově táhne 19letý útočník Michal Sládek, který v dosavadním průběhu superligy nasbíral 26 bodů. V týmu jsou i další tahouni. Například reprezentační obránce Jiří Bauer nebo brankář Jan Binder, který dlouho působil v cizině.

Naopak na straně sokolů nabral solidní formu ostrostřelec Lukáš Gregor. S 22 brankami je třetím nejlepším střelcem nejvyšší soutěže. Navíc drží unikátní bilanci. Ještě žádný jiný hráč SKV neskóroval v 15 superligových duelech v řadě. Dvě trefy Gregor zapsal také v prvním vzájemném utkání v Ostravě. Tehdy výraznou měrou přispěl k výhře 5:4 v prodloužení. Pro Sokol to tehdy byly ve 4. kole první vybojované body v sezoně.

Doufejme, že nyní sokolové na první vzájemný střet z úvodu ročníku navážou a potěší vinohradské publikum. Vstupné na sobotní zápas bude činit tradičních 50 korun, permanentkáři, členové klubu, lidé nad 65 let, děti do 10 let a dárci krve mají vstup zdarma. Pomozte nám vytvořit v ochozech pěknou atmosféru! SKV = Společně K Vítězství.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.