Shrnutí víkendu: Dvakrát vítězní muži B, dorostenci i juniorky!

17. 12. 2019

Klub

3 minuty čtení

Hráči Benfiky udělali další dva výrazné kroky směrem k triumfu v základní části divize A. Svěřenci trenéra Vondry v pátečním ne moc pohledném utkání udolali Sokolov 7:3 a následně v Lovosicích deklasovali domácí celek 15 góly. Plný počet bodů o víkendu zaznamenali také dorostenci a juniorky.

Benfika od začátku páteční předehrávky směřovala za vítězstvím. Skóre otevřel po sedmi minutách hry Boleslav Kytka a už v 17. minutě vedli domácí nad Sokolovem 4:0. Ještě do přestávky se oba týmy stihly prosadit, a tak po úvodní části svítilo na ukazateli skóre 5:1. Pak se domácí brankostroj dost zadrhl, hra byla rozkouskovaná a rozhodčí často udělovali tresty.

Vinohradští už si ale 14. výhru v sezoně vzít nenechali a nakonec páteční duel zvládli po výsledku 7:3. V sobotu byl útok sokolů o poznání údernější. Na hřišti posledního celku divize A si Benfika pořádně zařádila. Tým kouče Vondry zlomil odpor domácích Lovosic definitivně ve druhé části, ve které nastřílel pět branek. V posledním dějství pak sokolové pečetili svůj triumf dalšími osmi zásahy.

Suma sumárum, výsledkem bylo nejvyšší vítězství v sezoně 15:3. Sedmi body k němu po výborném výkonu přispěl Jakub Záň (5+2). Prosazoval se také Michal Vlk (2+3). Béčko v sezoně vyhrálo už patnáctkrát, v celém ročníku ztratilo pouze jeden bod, má nejlepší obranu a třetí nejlepší útok. Benfika uzavře rok 2019 domácím duelem s rezervou Ústí.

Dobře se o víkendu dařilo dorostencům, které ve 2. lize čekaly důležité zápasy. Mladí sokolové uspěli v přímém souboji o druhou příčku a porazili Rudnou jednoznačně 7:2. Ve druhém střetnutí pak Vinohradští spustili kanonádu a béčko Bohemky smetli 15:1. V tabulce jsou druzí a na vedoucí Kobylisy ztrácejí dva body. Hned dva týmy ovšem zaostávají za SKV pouze kvůli horšímu skóre.

Poprvé v sezoně zažily šestibodový turnaj juniorky. Svěřenkyně Petra Blažeje těsně porazily Lokomotivu Rakovník 3:2 a následně zvítězily v pražském derby nad Spartou 6:2. V tabulce 2. ligy se po zisku šesti bodů posunuly na pěknou třetí pozici. O víkendu se kromě dalších týmů představili také naši nejmenší. O turnaji přípravky v Kralupech si můžete přečíst v samostatném článku.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
TJ SKV - Florbal Sokolov 7:3
ASK Lovosice - TJ SKV 3:15

Dorostenci A:
TJ SKV - Sokol Rudná 7:2
TJ SKV - FbŠ Bohemians B 15:1

Dorostenci B:
TJ SKV - TJ Lokomotiva Rakovník 5:7
TJ SKV - Olymp Florbal 4:2

Juniorky:
TJ SKV - TJ Lokomotiva Rakovník 3:2
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha 6:2

Starší žákyně:
TJ SKV - Rudná Panthers Praha 2:4
TJ SKV - Florbalová akademie MB 1:2
TJ SKV - TJ Sokol Nové Strašecí 4:3

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.