Sokolové vyhráli v Brně, dobře rozehraný duel s Bohemians triumfem neskončil

22. 12. 2019

Muži A

5 minut čtení

Důležitá výhra! Vinohradští prohrávali v pátek na hřišti brněnského Hattricku 0:2, skóre ale otočili a nakonec nováčka zdolali 7:3. K vítězství měli sokolové namířeno také v nedělním duelu 19. kola, kdy doma hostili Bohemians. Nadějný stav 4:2 ale vydržel jen chvíli a klokani následně dokonali obrat. SKV stráví Vánoce na deváté příčce superligy.

Sokol tahal v úvodu důležitého duelu na půdě Hattricku Brno za kratší konec. V páté minutě byl na konci rychlého protiútoku Luděk Ondráček a poslal svůj tým do vedení. O pár vteřin později zvýšil na 2:0 Marek Fuchs. Vinohradští se z nepovedeného startu oklepali až na konci první třetiny. Jan Svoboda posunul míček zpětnou přihrávkou na volného Lukáše Gregora a ten se nemýlil.

Vyrovnání zaznamenali sokolové v úvodu prostředního dějství. Zbyněk Stuchlík zaskočil všechny přítomné, když z rohu vysprintoval s míčkem a zpoza branky ho uklidil do sítě. Obrat dokonaly Vinohrady o tři minuty později. Petr Hartman skvěle napadal, pak předložil míček debutantovi v sestavě SKV Matějovi Šarochovi a ten trefil odkrytou branku. Talentovaný junior si tak ve svém prvním startu za áčko připsal rovněž svůj první gól.

SKV pokračovalo v dobrém výkonu. Ve 35. minutě dostali hosté šanci zahrávat trestné střílení a exekuce se výborně zhostil Lukáš Gregor. Pod brankářem Kuhnem poslal míček do sítě a zvýšil na 4:2. V 50. minutě vinohradský ostrostřelec zkompletoval hattrick, když natáhl od pravého mantinelu a vymetl šibenici. Šanci pro Hattrick vykřesal v přesilovce svou druhou trefou Marek Fuchs, ovšem Vinohradští už si výhru vzít nenechali.

Pojišťující góly přidali do prázdné branky Milan Bína a Jan Svoboda. SKV zvládlo důležitou bitvu vítězně 7:3. „Zápas to hezký nebyl, občas to byla spíš šavlovaná z obou stran, ale díky dobrému nastavení v hlavách a dodržení taktiky jsme ho zvládli. Škoda zranění na obou stranách,“ ohlédl se za utkáním trenér David Bouša a zmínil zdravotní potíže domácího Davida Coufala a vinohradského Jirky Strobacah.

FBŠ Hummel Hattrick Brno – TJ Sokol Královské Vinohrady 3:7 (2:1, 0:3, 1:3)

Branky a nahrávky: 5. Ondráček (Hronek), 6. Fuchs (Hronek), 53. Fuchs (Ondráček) – 18. Gregor (Svoboda), 21. Z. Stuchlík (Svoboda), 25. Šaroch (Hartman), 35. Gregor (TS), 50. Gregor (Z. Stuchlík), 58. Bína (Richtr), 60. Svoboda (Richtr). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 105.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, O. Stuchlík (C), Jelínek, Richtr, Strobach, Otta - Šaroch, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Vinohradští vstoupili do derby s Bohemians výtečně! V šesté minutě Lukáš Gregor chladnokrevně proměnil samostatný nájezd nařízený za faul na Jana Svobodu. V 15. minutě vedli domácí už 2:0. Martin Skřivánek vyslal do protiútoku Petra Hartmana a ten umístil míček k tyči. Závěr tetiny se však hráčům SKV nevydařil. Po střele na zadní tyč snížil Kuncman a o chvíli později po dobře sehrané standardní situaci srovnal Ďopan.

Ačkoliv byli Bohemians ve druhé třetině střelecky aktivnější, nebezpečnější byl domácí tým. Ve 27. minutě se Svoboda ze strany řítil na branku Bohemians a nachytal brankáře Zavřela lišáckým pokusem na bližší tyč. Devět minut před koncem odskočili sokolové opět na rozdíl dvou branek. Milan Bína vymíchal obranu hostů a bekhendem poslal míček pod břevno. Jenže už 40 vteřin na to snížil Čihák a dva góly kanonýra Patrika Šebka způsobily obrat.

SKV tak ztratilo solidně rozehraný zápas a s Bohemians prohrálo 4:5. „Velice dobrý výkon po celou dobu utkání jsme nedokázali proměnit v body. Ve třetí třetině jsme měli z vyložených šancí trestat. To se nestalo a naopak jsme chybami a složitou rozehrou nechali soupeře utkání otočit,“ zhodnotil pražské derby trenér Vinohrad Michal Kotlas. Další superligový zápas sehrají sokolové až v lednu, kdy se představí na Tatranu.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FbŠ Bohemians 4:5 (2:2, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 6. Gregor (TS), 15. Hartman (Skřivánek), 27. Svoboda (Skřivánek), 51. Bína (Jelínek) – 18. Kuncman (Dobisík), 19. Ďopan (Krebner), 52. Čihák (Šebek), 54. Šebek (Forman), 58. Šebek (Forman). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 195.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, O. Stuchlík (C), Jelínek, Richtr - Šaroch, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Bína - Hájek, Entlicher. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.