Ladies uzavřely rok výhrou. Musíme se připravit na play off, hlásí Kutnarová

23. 12. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Ladies v předvánoční atmosféře zdolaly v Rieger aréně Prague Tigers Nehvizdy jednoznačně 7:1 a zapsaly 14. vítězství v sezoně. Společně s mladoboleslavskou akademií tak v tabulce 1. ligy bodově utekly všem ostatním konkurentům a hrají si svou vlastní soutěž. Podle útočnice Anny Kutnarové, která proti Tigers zaznamenala čtyři góly, bude důležité, aby se hráčky SKV dobře připravily na vyřazovací část.

Vinohrady od začátku nedělního duelu směřovaly za vítězstvím. Na konci deváté minuty otevřela skóre Kutnarová a o chvíli později se z úhlu prosadila Aneta Kalivodová. Sokolky postupně navyšovaly skóre, nakonec nasázely soupeři sedm branek a inkasovaly pouze jednou. Vedle čtyřgólové Kutnarové se dvakrát trefila Kalivodová. Jeden zásah přidala Michaela Chlebcová.

„Proti kvalitnímu týmu jsme předvedli dobrý výkon a asi zaslouženě vyhráli. Rozhodlo kvalitnější řešení situací na soupeřově polovině a střelecká kvalita,“ zhodnotil duel 14. kola 1. ligy asistent trenéra Pavel Doubek. Ladies tak mají v čele západní skupiny druhé nejvyšší soutěže čtyřbodový náskok na druhou akademii z Mladé Boleslavi, která má ovšem zápas k dobru.

„Jak jsme si v minulé sezoně potvrdili, vést 1. ligu není zrovna obtížné. Pro nás bude nejdůležitější se lépe připravit na play off, ve kterém jsme loni v rozhodujících utkáních úplne vyhořely a nelze se vymlouvat pouze na početná zranění, která nás ke konci trápila. Prostě to letos musíme zvládnout o hodně líp!“ je si vědoma kanonýrka Kutnarová, která už nastřádala 27 branek.

Trenéři Jonáš Sigl a Pavel Doubek mohou pracovat s poněkud širším kádrem než v minulé sezoně, což by se mohlo v nadcházejících měsících hodit. "Co se týká počtu hráček, jsme na tom rozhodně líp. Přišlo pár mladých florbalistek, které se s každým utkáním zlepšují a pro druhou půlku ročníku mohou být opravdu velkým přínosem," dodala Kutnarová. Další zápas sehrají ženy 18. ledna, kdy v Rieger aréně přivítají Litvínov.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Prague Tigers Nehvizdy 7:1 (2:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Kutnarová (Trunečková), 16. Kalivodová (Kratochvílová), 34. Chlebcová (Kisugite), 36. Kutnarová, 42. Kalivodová, 50. Kutnarová (Rybínová), 57. Kutnarová (Snopová) - 50. Zimina (Strašíková). Rozhodčí: Pochop, Mašín. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 69.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Dobisíková, Bartůňková, Skalická, Kratochvílová, Chlebcová - Kutnarová, Snopová, Rybínová - Kylarová, Hrušková, Kalivodová - Kisugite, Kruberová, Bursová - Kytková. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.