Benfika prolétla podzimem ve velkém stylu! Na závěr zdolala Ústí

26. 12. 2019

Muži B

2 minuty čtení

Po letní reorganizaci soutěží bylo mužské béčko SKV nalosováno do divize A, kde čelí soupeřům převážně ze severu nebo severozápadu Čech. S neznámou se sokolové vypořádali dobře. Vyhráli všech 16 zápasů a celkově ztratili pouze jeden bod za remízu po základní hrací době s Louny. V neděli béčko zdolalo rezervu Ústí 8:5 a s 15bodovým náskokem vládne divizi A.

Benfika od začátku nedělního střetnutí s Ústím směřovala za triumfem. Soupeř sice kladl odpor, ale tři vstřelené góly ve druhé části nasměrovaly Vinohrady k zisku tří bodů. Svěřenci trenéra Vondry nakonec vyhráli 8:5 a zakončili tak veleúspěšný podzim. Pěti body (2+3) se v utkání prezentoval útočník Matěj Špaček. Třikrát se do statistik zapsal Jakub Záň, který nabral dobrou formu.

„Podzimní část nemohu hodnotit jinak než pozitivně. A to vzhledem k tomu, že jsme na špici tabulky s poměrně velkým náskokem a se ztrátou pouze jednoho bodu ze 48 možných,“ bilancoval po utkání Jan Švejda, nejproduktivnější hráč béčka, který v dosavadním průběhu ročníku nasbíral 33 bodů za 28 branek a pět asistencí.

„Začátek sezony byl provázen velmi dobrými výkony, čemuž odpovídal také bodový přísun a potěšení ze hry. Od té doby mají naše výkony spíše sestupnou tendenci. Poslední domácí utkání s Ústím bylo z mého pohledu vyloženě utrápené, byť z něj máme nakonec tři body,“ zůstává Švejda nohama na zemi a poukazuje na to, že béčko stále má co zlepšovat.

Ačkoliv mají Vinohradští na svém kontě 16 výher, pětkrát zvítězili nejtěsnějším rozdílem. „V těchto utkáních jsme většinou dopláceli na pomalejší rozjezd, který jsme pak doháněli ve třetích třetinách. V nich jsme do toho konečně trochu začali šlapat a hrát trpělivě naší hru. Díky tomu jsme vstřelili branky, které rozhodly tyto duely v náš prospěch,“ vysvětlil Švejda, co nakonec promluvilo pro SKV.

Další zápasy sehraje Benfika o víkendu 18. a 19. ledna, kdy se utká s Dynamem Teplice na jeho půdě a pak doma s Kadaní. Pokud se sokolové udrží na vítězné vlně, budou moci slavit jistotu prvního místa už po těchto duelech. 

Výsledek 16. kola divize A:

TJ SKV B - Florbal Ústí B 8:5

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.