Ze Střešovic s jedním bodem

11. 1. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové prohráli v dohrávce 20. kola superligy s Tatranem Střešovice 5:6 v prodloužení. V úvodní třetině si svěřenci trenérů Kotlase a Bouši vytvořili nadějné vedení 2:0, o které však během dalšího vývoje střetnutí přišli a v závěru naopak museli dotahovat manko. Vyrovnání přinesla v 57. minutě trefa Martina Skřivánka. Prodloužení rozhodl střešovický útočník Filip Langer.

V sedmé minutě se sokolové rychle propracovali do útoku a Martin Skřivánek akci úspěšně zakončil skvělou kličkou do forhendu. Ve 12. minutě vedli hosté už 2:0. Jan Linhart zamíchal s míčkem, poslal ho před branku, odkud ho do sítě dorazil pohotový Milan Bína. Tatran se dostal zpátky do hry v předposlední minutě úvodní části, kdy se prosadil Matěj Havlas. Stejný hráč pak ve druhé třetině srovnal na 2:2.

Vinohradští ještě jednou dokázali v utkání odskočit do vedení. Linhart vystihl špatnou rozehrávku domácích, vyslal do šance Petra Hartmana a ten zkušeně překonal brankáře Kříže. Jednogólový náskok vydržel Sokolu až do třetí dvacetiminutovky. Pak ale úřadoval Tatran, konkrétně Jan Kolísko, kterému patřila úvodní pětiminutovka závěrečného dějství. Kapitán Střešovic nejprve srovnal při hře čtyři na čtyři a ve 45. minutě poslal svůj tým poprvé do vedení.

To se podařilo domácímu celku ještě rozšířit, když hattrick zkompletoval Havlas. Sokolové se ale nevzdali a hnali se za vyrovnáním. Situaci na sebe vzal Zbyněk Stuchlík, proběhl obranou Tatranu a umístil míček pod břevno - 4:5. O dvě minuty poté se podobně zachoval Martin Skřivánek a i jeho zakončení mělo gólovou tečku. Stejný hráč pak mohl deset vteřin před koncem rozhodnout o výhře SKV, ale vystřelil mimo. Výsledkem tak po 60 minutých byla remíza 5:5.

Prodloužení po 21 sekundách ukončil střešovický Filip Langer. "Byl to zápas o důležité body, čemuž odpovídala hra obou týmů i vyrovnaný průběh. Ve druhé třetině jsme trochu vypadli z tempa, ale nakonec se nám podařilo zaslouženě vyrovnat skóre. Prodloužení už je buď a nebo," zhodnotil zápas trenér David Bouša. Už v pondělí sehrají sokolové další utkání. Před televizními kamerami vyzvou Pardubice.

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:5 (1:2, 1:1, 3:2 - 1:0) po prodl.

Branky a nahrávky: 19. Havlas (Langer), 27. Havlas (Pánek), 41. Ja. Kolísko (Meliš), 45. Ja. Kolísko (Meliš), 52. Havlas (Šindelář), 61. Langer (Meliš) – 7. Skřivánek (Hartman), 12. Bína (Linhart), 33. Bína (Linhart), 55. Z. Stuchlík, 57. Skřivánek (Hájek). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 2:1, navíc Svoboda (SKV) 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 150.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, Vnuk, Jelínek, Richtr, - Šaroch (Hájek), Skřivánek, Hartman - Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.