Historicky první vítězství v TV utkání! SKV porazilo Pardubice 7:5

13. 1. 2020

Muži A

4 minuty čtení

Na osmý pokus vybojovali vinohradští florbalisté své první vítězství před televizními kamerami. Duel 21. kola superligy s Pardubicemi se sice od začátku nevyvíjel zcela podle představ, finiš ale patřil domácím. Vedení na stranu Vinohrad strhl v oslabení šest minut před koncem Jan Svoboda a SKV nakonec zdolalo v derby Sokolů Pardubice 7:5. Hattrickem k triumfu přispěl Martin Skřivánek.

Vinohradští působili v první třetině trochu svázaně. A jak sám v rozhovoru pro ČT sport během první třetiny uvedl trenér Michal Kotlas, ze všeho nejvíce chyběl ve hře SKV pohyb. Boys se více rozjeli až ve druhé části. To už ale museli dotahovat manko. Ve 13. minutě totiž otevřel skóre po povedené přesilovkové kombinaci Ivo Teichman. Vyrovnat se podařilo hned v úvodní minutě prostředního dějství. Martin Skřivánek přeběhl osu hřiště a umístil míček na zadní tyč.

Pardubičtí ještě třikrát v utkání dokázali odskočit o jeden gól, ale domácí pokaždé našli na branku Východočechů odpověď. Na 2:2 vyrovnával dělovkou ze vzduchu Lukáš Lanc. Ve 32. minutě po třetí trefě hostů srovnal krok svým druhým zásahem v utkání Martin Skřivánek, který se tentokráte prosadil krásným pokusem od mantinelu. Počtvrté sokolové dotáhli ztrátu až v polovině třetí části. Petr Hartman v přesilovce propasíroval míček za brankáře Levínského.

Následovala klíčová pasáž utkání. V 51. minutě byl přísně vyloučen Ondřej Stuchlík za sekání, svůj odchod na trestnou doprovodil projevem nespokojenosti a vyfasoval další dvě minuty navíc. Domácí v předešlém průběhu střetnutí inkasovali ve všech třech oslabeních, tentokráte ale nic podobného nedopustili. První dvouminutovku odbránili skvěle a v té druhé přišel jeden z rohodujících momentů duelu. Jan Svoboda vzal situaci na sebe, prošel s míčkem až na útočnou polovinu a zaskočil hostujícího gólmana pokusem k tyči.

Od té chvíle Vinohrady začaly směřovat za vítězstvím. Zanedlouho Jan Hanák posunul za brankou míček na Petra Hartmana, ten ho rychle předal Skřivánkovi, který po šikovném zakončení mohl oslavit hattrick. Ani ne za minutu skvěle vybojoval balonek Zbyněk Stuchlík a na konci následné akce byl úspěšný střelec Jan Svoboda, který tak zapsal druhou trefu. Pardubičtí ještě tři a půl minuty před koncem snížili, ale domácí tým už si výhru vzít nenechal. SKV porazilo Pardubice před televizními kamerami 7:5.

"Dnes to nebyla velká podívaná. Do zápasu jsme vstoupili pod tíhou povinných bodů. Měli jsme špatný pohyb a svázané ruce. Nedokázali jsme reagovat na soupeřovu hru a díky několika slepeným gólům jsme se drželi ve hře. Mnoho vyloučení, které soupeř dokázal trestat, nás stálo síly. Ve třetí třetině jsme hráli lépe a paradoxně nás nastartoval gól v oslabení. Děkuji divákům za podporu," ohldél se za utkáním kouč Michal Kotlas. Do Rieger arény dorazilo 305 diváků! Další superligový zápas sehrají sokolové až v únoru.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sokoli Pardubice 7:5 (0:1, 3:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 21. Skřivánek (Hartman), 27. Lanc (Hanák), 32. Skřivánek (Lanc), 50. Hartman (O. Stuchlík), 54. Svoboda, 56. Skřivánek (Hartman), 57. Svoboda (Z. Stuchlík) – 13. Teichman (P. Pakosta), 24. Savický (Teichman), 31. Kourek (P. Pakosta), 47. Savický (P. Pakosta), 57. Prix (Šmíd). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:3. Diváci: 305.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Lanc, Jelínek, Richtr - Hájek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.