Shrnutí víkendu: Céčko doma vybojovalo dvě výhry, dorostenky porazily Slavii

16. 1. 2020

Klub

3 minuty čtení

Mužské céčko natáhlo šňůru své neporazitelnosti už na devět utkání a stále se tak drží na první příčce regionální ligy. Celtics o víkendu v domácí Rieger aréně porazili kladenské Kanonýry vysoko 12:3 a ve druhém zápase zdolali béčko Wizards 7:6 po nájezdech. V domácím prostředí tak ovládli všechny čtyři duely v letošní sezoně. Jedno vítězství a jednu porážku zapsaly dorostenky.

Mužský C tým doplněný o pár hráčů z áčka, béčka a juniorů si v prvním duelu pořádně zastřílel. Rezervě kladenských Kanonýrů nasázel 12 gólů, přičemž se činil hlavně Martin Entlicher, který v duelu zaznamenal čtyři góly a jednu asistenci. Dvě góly a dvě nahrávky posbíral Matěj Špaček. Sokolové se prezentovali pohledným florbalem a zaslouženě zvítězili.

Dobrý výkon předvádělo céčko také ve druhém zápase proti Wizards B, ovšem pouze v prvních dvou třetinách. Vinohradští byli 30 minut jasně lepším týmem a po zásluze vedli 4:1. Jejich výkon se ve třetím dějství zhoršil, i tak to ale ještě deset minut před koncem bylo 5:2 pro SKV. Až pak následoval kolaps. Dvě neubráněná oslabení, obdržená branka z trestného střílení a rázem byl soupeř na koni.

Wizardi se chytli a dvě minuty před koncem dokonali obrat. Jenže Celtics se letos mohou spolehnout na Ondřeje Zeleného, tahouna z juniorů. Jeho bekhendový pokus ze 44. minuty zaskočil gólmana soupeře a míček skončil v brance. Za stavu 6:6 rozhodovaly o bonusovém bodu nájezdy. Za SKV proměnili Jan Otta a Vojtěch Máca, kterému se zápas vydařil a kromě nájezdu vsítil další dva góly. Soupeři nepřekonali Záhoru ani jednou, a tak se z triumfu radovali domácí.

Céčko zůstává na první příčce regionální ligy. Na druhou Rudnou má pětibodový náskok. Další turnaj sehrají Celtics až na konci února. Výhru nad Slavií vybojovaly v sobotu na domácím hřišti dorostenky, které červenobílého soupeře zdolaly jednoznačně 5:0. V prvním utkání bohužel svěřenkyně Petra Blažeje a Radky Kylarové prohrály s Benešovem 1:3. Jedno vítězství brali také muži D, mladší žákyně a přípravka.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži C:
TJ SKV - Kanonýři Kladno B 12:3
TJ SKV - Wizards DDM Praha 10 B 7:6 po sam. náj.

Muži D:
TJ SKV - Game Over Praha 7:5
TJ SKV - FLK Zdar Bar 5:5 

Dorostenky:
TJ SKV - SK Florbal Benešov 1:3
TJ SKV - SK FBC Slavia Praha 5:0 

Mladší žákyně:
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha RED 5:4
TJ SKV - FbŠ Bohemians zelené 4:9
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov 3:13 
TJ SKV - Florbalová akademie MB 2007 2:8

Přípravka:
TJ SKV - FBC Kralupy nad Vltavou Foxes 4:8
TJ SKV - Sokol Rudná 2:3
TJ SKV - Kanonýři Kladno černí 14:2

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.