Ladies nastřílely 21 branek a vybojovaly dvě výhry nad soupeři ze severu

21. 1. 2020

Ženy A

3 minuty čtení

Ani po 16 zápasech nenašly Ladies v 1. lize své přemožitelky. O víkendu porazily Litvínov vysoko 14:3 a jednoznačně zdolaly také Chomutov, který z Rieger arény odjel s porážkou 0:7. Vinohrady mají v dosavadním průběhu sezony na svém kontě 46 bodů, o bod méně má druhá Florbalová akademie z Mladé Boleslavi, se kterou budou Ladies bojovat o triumf v základní části.

Poprvé se sokolky v sobotním střetnutí prosadily v 11. minutě. Skóre otevřela Ivana Hruškové. Od té doby sázely domácí florbalistky jeden gól za druhým. Po první části vedly 4:1, ve druhém dějství přidaly dalších pět zásahů a stejný počet si připsaly i ve třetí dvacetiminutovce. „Bylo to povedené utkání s aktivním soupeřem, který se nám ho snažil znepříjemnit. Jsme rádi, že jsme dali několik pěkných branek a celkově zatížili konto soupeře 14 góly,“ vyjádřil se po vysoké výhře kouč Ladies Jonáš Sigl.

Třemi trefami a jednou asistencí se prezentovala nejproduktivnější hráčka západní skupiny 1. ligy Aneta Nigrinová. Dva góly a dvě nahrávky nasbírala Ivča Hrušková. Hattrickem se uvedla slovenská posila SKV Angelika Bližňáková, pro kterou to byl první start ve žlutočerném dresu. Ladies si s přehledem poradily s celkem ze středu tabulky a zvítězily 14:3.

TJ Sokol Královské Vinohrady – SK Bivojky Litvínov 14:3 (4:1, 5:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 11. Hrušková (Kalivodová), 12. Hrušková (Bartůňková), 13. Snopová (Kutnarová), 16. Nigrinová (Snopová), 25. Skalická (Bartůňková), 34. Nigrinová (Kutnarová), 35. Skalická (Hrušková), 37. Kisugite (Chlebcová), 38. Bližňáková (Kutnarová), 44. Nigrinová (Kalivodová), 46. Urbášková (Hrušková), 50. Trunečková (Nigrinová), 51. Bližňáková, 53. Bližňáková (Chlebcová) - 16. Slavíková, 26. Janouchová (Střihavková), 51. Janouchová (Střihavková). Rozhodčí: Keszi, Trejbal. Vyloučení: 1:1. Bez vvyužití. Diváci: 30.

Sestava SKV: Kuchyňková – Trunečková (C), Dobisíková, Bartůňková, Skalická, Kratochvílová, Chlebcová – Kutnarová, Nigrinová, Snopová - Kalivodová, Hrušková, Hošková - Kruberová, Kisugite, Bursová - Urbášková, Bližňáková. Trenér: Sigl.


Druhý víkendový duel nenabídl takovou kanonádu, jaká byla k vidění v sobotu. Obrana soupeře působila o něco urputněji. Přesto se podařilo Vinohradským vypracovat si v úvodní části náskok. Ve třetí minutě Lucie Kisugite z úhlu vymetal šibenici a o deset minut později se ze středu hřiště prosadila Anna Kutnarová. Ladies pak další góly přidaly až ve třetí části, kdy konečně zlomily odpor Chomutova a nakonec zvítězily 7:0.

„Dnes se nám nedařilo překonávat obranu soupeře a zápas jsme zlomili až ke konci. Obě brankářky předvedly velmi dobrý výkon,“ vyzdvihl po utkání asistent trenéra Pavel Doubek obě gólmanky. Jana Vyrobíková zapsala první čisté konto v sezoně. Proti Chomutovu musela vytáhnout 17 úspěšných zákroků. Co se hráček týče, opět excelovala Nigrinová (1+2), po dvou gólech vsítily Kisugite a Kutnarová.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Florbal Chomutov 7:0 (2:0, 0:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 3. Kisugite (Bližňáková), 12. Kutnarová (Nigrinová), 44. Kutnarová (Nigrinová), 53. Nigrinová (Dobisíková), 54. Kisugite (Hošková), 57. Kalivodová (Bartůňková), 60. Kylarová (Skalická). Rozhodčí: Fišer, Recht. Vyloučení: 0:1. Bez využití.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Dobisíková, Bartůňková, Skalická, Kratochvílová, Chlebcová – Kutnarová, Nigrinová, Snopová - Kalivodová, Hrušková, Kylarová - Kruberová, Kisugite, Bližňáková - Hošková. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.