Konec vítězné série. Ladies prohrály se Slavií Plzeň

3. 2. 2020

Ženy A

4 minuty čtení

Až po 17 výhrách přišla první prohra. Ladies sice nejprve porazily v sobotu Texas 7:2, následně ale ve druhém víkendovém duelu nestačily v neděli na plzeňskou Slavii a po prohře 2:3 klesly na druhé místo západní skupiny 1. ligy. Do čela se vyhoupla Florbalová akademie z Mladé Boleslavi. Právě s ní se ženské áčko střetne za dva týdny.

Hráčky Sokola se v sobotu proti Texasu rozjížděly pomalu. První gól padl až v úvodu druhé části, následovala ale vydařená pasáž z pohledu domácích. Postupně se prosadily Kateřina Bartůňková, Lucie Kisugite a Anna Kutnarová a Vinohrady si vytvořily pohodlný třígólový náskok.

Soupeř se pak v závěru druhé části také dokázal prosadit, SKV si však díky dalším trefám Angeliky Bližňákové a Nikoly Bursové udržovalo bezpečný odstup. Hra se místy přelévala ze strany na stranu, což už ovšem na triumfu domácího celku nic nezměnilo. V závěru ještě skórovaly po pěkné kombinaci Karolína Snopová a po střele z dálky Karolína Hošková.

"Dneska tři body, pár hezkých branek, nějaké světlé momenty, ale celkově žádný šlágr. Musíme zapracovat na kvalitě herních činností," byl asistent trenéra Pavel Doubek po zápase rád za vítězství, na druhou stranu si byl vědom také věcí, které bude třeba do play off zlepšit.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Texas Longhorns 7:2 (0:0, 5:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Bartůňková (Kalivodová), 23. Kisugite (Hošková), 24. Kutnarová (Nigrinová), 30. Bližňáková (Kalivodová), 39. Bursová, 53. Snopová (Nigrinová), 59. Hošková (Kruberová) - 36. Špičáková (Křemenáková), 40. Blovská (Zelinková). Rozhodčí: Baloun, Killar. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 30.

Sestava SKV: Vyrobíková - Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Rybínová, Kratochvílová, Hošková - Kutnarová, Snopová, Nigrinová (C) - Kalivodová, Bližňáková, Kolafová - Bursová, Kisugite, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.


Jak sobotní duel skončil, tak ten nedělní začal. Pokus Anety Nigrinové dorazila za brankovou čáru Lucie Kisugite a SKV šlo do vedení. O pět minut později se prodrala středem hřiště Anežka Dobisíková a navýšila náskok domácího celku. Jenže to bylo bohuželo naposled, co sokolky rozvlnily síť.

Ještě do konce úvodní části Slavia snížila zásluhou Michaely Maškové. Před polovinou střetnutí pak srovnala Lenka Přerostová. Obrat dokonaly hostující hráčky pět minut před koncem. Terezie Lejblová využila nabídnutou příležitost a skórovala do odkryté branky. Plzeňské florbalistky už těsné vedení udržely a v Rieger aréně vyhrály 3:2.

"Byl to fajn florbalový zápas. Důrazný kvalitní soupeř nás dnes vymazal v útoku. Dvě vstřelené branky z tolika šancí jsou málo, s tím se nevyhrává," byl po utkání kouč ženského áčka Jonáš Sigl nespokojen s produktivitou. 15. února se Ladies představí v Turnově a o den později na hřišti lídra, tedy Florbalové akademie Mladá Boleslav.

TJ Sokol Královské Vinohrady - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky: 3. Kisugite (Nigrinová), 8. Dobisiková (Nigrinová) - 10. Mašková (Urbanová), 27. Přerostová (Vostrá), 55. Lejbová (Drugdová). Rozhodčí: Tázler, Polanský. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 22. 

Sestava SKV: Kuchyňková - Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Rybínová, Kratochvílová, Hošková - Kutnarová, Snopová, Nigrinová (C) - Kalivodová, Bližňáková - Bursová, Kisugite, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.