Shrnutí víkendu: Už jistý mistr Benfika přidala další dvě výhry

4. 2. 2020

Klub

3 minuty čtení

Už před 14 dny si mužský B tým zajistil triumf v divizi A. Ten hoši z Benfiky ještě podtrhli, když o víkendu vybojovali pět bodů za dvě výhry. V sobotu v Novém Boru porazili Děčín po samostatných nájezdech a v neděli triumfovali na domácím hřišti nad Teplicemi. Jedno vítězství braly o víkendu ženy B.

Utkání v Novém Boru se zprvu vyvíjelo pro Benfiku dobře. V páté minutě otevřel skóre po pěkné kombinaci Jakub Záň a ve 13. minutě utekl v oslabení domácí obraně Richard Klíma. Jenže pak začali hosté v obraně zmatkovat a vyústily z toho inkasované branky. Děčín skóre otočil a deset minut před koncem vedl 5:3.

Vzápětí dostali sokolové šanci hrát přesilovku pěti proti třem a bleskově ji využili. Na konci rychlé akce byl Vojtěch Máca. Při gólové oslavě si však Vítek Neuman neodpustil gesto vůči domácím fanouškům, kteří na útočníka SKV pokřikovali, a rovněž vyfasoval trest. V následné hře 4 na 4 Matěj Špaček vystihl rozehrávku domácích a Lukáš Chvátal potrestal chybu svou druhou trefou v zápase.

Dramatický duel dospěl až k nájezdům. V nich se za Vinohrady prosadili Vojta Máca a ze svého druhého pokusu Ríša Klíma, soupeř naopak vyzrál na brankáře Tomáše Šimka jen jednou. SKV vyhrálo 6:5 po nájezdech a přidalo další dva body do tabulky. Také v neděli měli sokolové solidně rozehraný zápas a nad Teplicemi vedli ve 23. minutě 5:1. Jenže následovaly podobné výpadky jako v sobotu a rázem to bylo 5:5.

Za stavu 6:6 stáhl kouč Vondra hru na dvě pětky a 45 vteřin před koncem přišla vytoužená branka. Vítek Neuman zpoza branky obstaral vítěznou trefu střetnutí. SKV porazilo Teplice 7:6. Poslední dva zápasy sezony sehraje Benfika na hřištích soupeřů. Tři body si ze svého turnaje odnesly ženy B. Naopak dorostenkám se nedařilo a v oslabené sestavě dvakrát prohrály.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
DDM SANEXCZ Děčín IV - TJ SKV 5:6 po sam. náj.
TJ SKV - Florbal Teplice 7:6

Ženy B:
TJ SKV - Florbalová akademie MB B Kralupy 6:2
TJ SKV - Tatran Střešovice B 3:7

Dorostenky:
TJ SKV - TJ Sokol Nové Strašecí 2:4
TJ SKV - Panthers Praha 0:3

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.