Neúspěch s Black Angels vynahradilo vítězství na hřišti Chodova!

16. 2. 2020

Muži A

6 minut čtení

Sokolové v pátek nestačili v utkání 23. kola superligy na Black Angels a padli po výsledku 4:6. Neúspěch v důležitém zápase ale vystřídalo nadšení ze zisku bodů proti velkému favoritovi. Vinohradští porazili dvojnásobného mistra České republiky Chodov 8:7 po prodloužení a stále drží osmou příčku zaručující účast v play off. Do konce základní části zbývají poslední dvě kola.

V úplném úvodu pátečního zápasu se sokolové neprezentovali špatně, ale ze svých příležitostí branku nevstřelili. A tak se o slovo přihlásili domácí Black Angels. Tomáš Straka natáhl od mantinelu a jeho přízemní pokus skončil v síti. O chvíli později vedli andělé už 2:0. Z podobného místa jako předtím Straka úspěšné zamířil Jakub Boček. Vinohradští se chytli až ke konci úvodní dvacetiminutovky. Martin Skřivánek vyvezl míček na útočnou polovinu hřiště a vystřelil po zemi k tyči, což domácí brankář nečekal.

Srovnáno bylo tři a půl minuty před koncem první třetiny, když se ke střele z velké dálky odhodlal obránce Marian Jelínek. Vinohradským se v útoku dařilo a na začátku druhé části šli poprvé v utkání do vedení. Zbyněk Stuchlík posunul míček na Milana Bínu, ten s ním vyběhl na střed a postaral se o třetí gól SKV. Zbytek druhého dějství a první desetiminutovka toho třetího se ale sokolům hrubě nevyvedly a přišly čtyři inkasované branky v řadě. Postupně se trefili Jakub Renčín, Tomáš Hanák, Radek Hanák a Matěj Boček.

Naděje na zvrat přišla až pět minut před koncem. Zbyněk Stuchlík sklepl balonek na střed, kde byl volný Petr Hartman. Šikovný útočník SKV snížil na 4:6. I v nadcházejících minutách měli hráči SKV vytrvalý tlak, další branky z něj ale nevytěžili a s Black Angels prohráli. „Do zápasu jsme vstoupili slibně, ale výkon rozhodně neměl vzestupnou tendenci. Soupeř byl agresivnější v soubojích a především důslednější v zakončení. Při hře v šesti jsme sice měli míček pod kontrolou, ale pět minut bez gólu zápasy nevyhrává,“ ohlédl se za porážkou trenérský asistent Vinohrad Miroslav Purkrábek.

Black Angels – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:4 (2:2, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Straka (T. Hanák), 13. Boček (Hromada), 27. Renčín (Boček), 33. T. Hanák, 47. R. Hanák (T. Hanák), 49. Boček (Boček) – 16. Skřivánek (Gregor), 17. Jelínek (Gregor), 23. Bína (Z. Stuchlík), 56. Hartman (Z. Stuchlík). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 115.

Sestava SKV: Mazák – O. Stuchlík (C), Vnuk, Jelínek, Richtr – Hájek, Skřivánek, Hartman – Svoboda, Hanák, Gregor – Linhart, Z. Stuchlík Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Na Jižním Městě to dlouho nevypadalo na to, že by Vinohradští mohli ukořistit nějaké body. Po první části prohrávali svěřenci trenérů Kotlase a Bouši, tedy bývalých hráčů domácího Chodova, 1:4. O jedinou branku SKV se postaral ve 13. minutě Jan Linhart. V prostředním dějství přidali Chodovští ještě jeden zásah a po čtyřiceti minutách tak svítilo na ukazateli nepříznivé skóre 5:1 pro domácí celek. Sokolové si vše schovali až na závěrečných 12 minut, kdy se jim v útoku začalo solidně dařit.

Nejprve putoval míček po trase Jan Linhart - Zbyněk Stuchlík - Jan Svoboda. Poslední jmenovaný šikovně zakončil a snížil na 2:5. O chvíli později se Linhart tlačil k bráně a za svou snahu byl posléze odměněn. Balonek se totiž odrazil ke Svobodovi, který vsítil další gól. Stíhací jízdu SKV pak sice přibrzdil Petr Majer, ihned poté ale sokolové pokračovali ve snaze smazat manko. Z velkého brankoviště dorazil míček za brankovou čáru kapitán Ondřej Stuchlík. O dvě minuty později se v přesilovce prosadil Petr Hartman a o chvíli později přišlo vyrovnání.

Pavel Hájek za brankou soupeře skvěle vybojoval míček, předložil ho Martinu Skřivánkovi, který spustil gólovou radost - 6:6. Chodov šel ještě jednou do vedení. Minutu a půl před koncem se prosadil Daniel Maxa. Jenže i na tuto branku Vinohradští stihli zareagovat. Při hře v šesti Lukáš Gregor natáhl ke střele a trefil se do šibenice. V prodloužení měl domácí Tomáš Sýkora obrovskou šanci, Martin Dejmal ale vytáhl zázračný zákrok. Rozhodnutí přišlo v čase 63:18. Vinohradští se dostali k míčku a odvolali brankáře. Po nahrávce od Zbyňka Stuchlíka přisoudil druhý bod žlutočerným Hartman.

Pro Stuchlíka se jednalo už o třetí gólovou nahrávku v utkání. SKV zvítězilo na půdě Chodova 8:7 po prodloužení. „Náš výkon měl dnes vzestupnou tendenci. V první třetině nás soupeř přehrával. Do druhé části kluci reagovali na situace na hřišti a zlepšili jsme se ve všech činnostech. Chyběly nám jen proměněné šance. Ve třetí třetině se nám dařilo Chodov přehrávat a skórovat. Díky celému týmu, že to za stavu 5:1 pro Chodov nezabalil a zápas otočil. V prodloužení jsme byli šťastnějším týmem,“ ohlédl se za vítězným duelem kouč Michal Kotlas.

Florbal Chodov – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:8 (4:1, 1:0, 2:6 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 3. Ondrušek (M. Krbec), 6. Maxa (M. Vávra), 14. Řezáč (J. Koutný), 16. J. Koutný (Švajný), 31. Řezáč (J. Koutný), 51. Majer (M. Vávra), 59. Maxa (Pražan) – 13. Linhart (Vnuk), 49. Svoboda (Z. Stuchlík), 50. Svoboda (Linhart), 54. O. Stuchlík (Skřivánek), 56. Hartman (Z. Stuchlík), 58. Skřivánek (Hájek), 60. Gregor (Z. Stuchlík), 64. Hartman (Z. Stuchlík). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 131.

Sestava SKV: Dejmal - O. Stuchlík (C), Lanc, Otta, Richtr, D. Záň, Vnuk - Bína, Skřivánek, Hartman - Hájek, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Svoboda. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.