Bylo cítit, že celý tým věří v obrat, řekl po výhře nad Chodovem Zbyněk Stuchlík

18. 2. 2020

Muži A

4 minuty čtení

Sokolové nenačali uplynulý superligový víkend úspěšně a prohráli v pátek na hřišti Black Angels 4:6. Zklamání z prohry s nováčkem ovšem v neděli vystřídalo velké nadšení. Vinohradští ukořistili na půdě Chodova dva body za vítězství v prodloužení. Bylo to vůbec poprvé, co dokázalo SKV celek z Jižního Města v rámci nejvyšší soutěže porazit. Třemi asistencemi se na tom podílel skvěle hrající Zbyněk Stuchlík.

Vinohrady rozehrály střetnutí s Black Angels špatně a prohrávaly v průběhu úvodní části 0:2. Pak se vzchopily a dokázaly skóre otočit. Závěr druhé třetiny a začátek třetí ovšem sokolům nevyšel. „Hráli jsme ten nejmizernější florbal a kvůli tomu jsme prohráli. Jde o to, kdo se připraví na zápas lépe v hlavě a v pátek večer to je ještě více rozhodující. Když před zápasem nemáte žádný odpočinek a jakákoliv předzápasová příprava je hodně daleko od ideálu, tak to pak dopadne tím způsobem, že se na hřišti ani žádný florbal nehraje,“ vysvětlil příčiny špatného výkonu útočník SKV Zbyněk Stuchlík.

Tým ale zareagoval na páteční nezdar nejlépe, jak mohl, a proti Chodovu se nevzdal ani za nepříznivého stavu 1:5. „Všichni si uvědomují, že v pátek to byl obrovský přešlap z naší cesty a důrazněji nám to připomněli i trenéři v šatně. S Chodovem musíte hrát naplno. Oni vás k tomu výkonu donutí. Ve třetí třetině jsme chytili momentum a začali diktovat tempo hry. Nemuselo to skončit výhrou, ale psychika udělá děsně moc. Bylo cítit, že celý tým věří v obrat. To bylo rozhodující,“ ohlédl se za nedělním vzepřením.

Svěřenci trenérů Kotlase a Bouši prohrávali 1:5, později 3:6 a ještě půl minuty před koncem 6:7. Přesto se vždy dokázali zvednout, ztrátu dohnali a nakonec brali dva body! V sezoně už SKV zdolalo i Spartu nebo Tatran. Je tedy vinohradský tým schopen porazit kohokoliv? „Rozhodně je. Slovy Boušise: 'Nemůžeme je porážet, ale můžeme je porazit. ' Aspoň prozatím. Já vím, jak moc dobré hráče v týmu máme, ale vše není jen o talentu. Ve výsledku se nejvíce projevují píle, dřina a hlava. Ve všech zmíněných věcech máme rezervy, a proto teď nejsme o dvě až tři příčky výš,“ je si vědom Zbyněk Stuchlík.

V neděli se sokolové v rámci výjezdního utkání střetnou v Teplicích s Vítkovicemi, tedy s úřadujícím mistrem České republiky a účastníkem nedávného Poháru mistrů. „Takové akce jsou zajímavé. Je to zábava a zpestření. Na druhou stranu mě mrzí, že nehrajeme doma. Vítkovice jsou top tým, ale věřím, že s nimi dokážeme držet krok a k vidění bude spousta ofenzivních parád,“ věří šikovný útočník Zbyněk Stuchlík, který v neděli zapsal tři gólové nahrávky a společně s Martinem Skřivánkem je nejlepším nahrávačem SKV.

Dvě kola před koncem Vinohradští stále drží osmé místo zaručující účast v play off. Jisté ale ještě nic nemají, dokonce ani záchranu v nejvyšší soutěži. Na devátý Liberec mají Vinohrady náskok jednoho bodu, desátá Česká Lípa je o dva body zpět. „Klasicky výsledky téměř nesleduji. Ale je pravda, že ke konci sezony už kouknu i na to, jak hráli ostatní, zejména tedy soupeři vyskytující se okolo nás. Myslel jsem si, že se bude rozhodovat v posledním kole a ono to tak bude. Jsem rád, že se nemusíme spoléhat na ostatní. Věřím v naše schopnosti, takže jsem optimistický,“ dodal na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.