Sokolové obhájce titulu nezaskočili a s Vítkovicemi prohráli v Teplicích 4:10

23. 2. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Výjezdní utkání v Teplicích ziskem bodů pro Vinohrady neskončilo. Boys sice drželi po 20 minutách s favoritem vyrovnané skóre a ještě v úvodu třetí části byli na dostřel, pak ale Vítkovice přidaly další branky a nakonec zvítězily 10:4. Vinohradští jsou aktuálně na deváté příčce superligy a v závěrečném kole je čeká veledůležité střetnutí s Českou Lípou, které spolurozhodne o tom, na jaké pozici SKV zakončí základní část.

Gólový účet utkání otevřel na konci druhé minuty Lukáš Hrubý, který si našel odražený míček a ukončil sérii několika neúspěšných vítkovických pokusů překonat brankáře Mazáka. V desáté minutě Milan Bína skvěle vystihl rozehrávku hostů, předložil míček Petru Hartmanovi a ten srovnal. Po úvodní třetině tak svítilo na ukazateli vyrovnané skóre 1:1.

Ačkoliv sokolové ve hře nezaostávali za svým soupeřem o moc, Vítkovičtí se v průběhu druhé části dokázali gólově prosadit a odskočili o tři góly. Nejprve na zadní tyčku seběhl Lukáš Hájek a dorazil míček do sítě. Špatnou rozehru Vinohrad pak potrestal Josef Rýpar a o chvíli později zvýšil na 4:1 po standardní situaci Ondřej Firda. Sokolové se vrátili do hry až v závěru druhé části. Bleskový úprk na útočnou polovinu předvedl Martin Skřivánek a snížil na 2:4.

V úvodu poslední dvacetiminutovky hráči Vinohrad ucítili šanci na dobrý výsledek. Od levého mantinelu švihl florbalkou Lukáš Gregor a jeho střela zalétla pod horní tyčku. Sokolové tedy ztráceli na favorita pouze jeden gól. Jenže pak Vítkovičtí stejně jako v prvním vzájemném utkání v této sezoně pořádně zabrali a během osmi minut nasázeli do vinohradské sítě šest branek. Až v úplném závěru korigoval výsledek svou druhou trefou Skřivánek.

Vinohrady prohrály ve 25. kole superligy s mistrovskými Vítkovicemi 4:10. „Abychom dnes mohli pomýšlet na lepší výsledek, museli bychom proměnit šance z druhé třetiny. Závěrečná hra v šesti byla spíše platonická, naopak jsme inkasovali. Děkujeme divákům za skvělou atmosféru!“ ohlédl se za utkáním trenér SKV David Bouša. O dalším osudu sokolů se rozhodne až za týden v závěrečném kole.

TJ Sokol Královské Vinohrady – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:10 (1:1, 1:3, 2:6)

Branky a nahrávky: 10. Hartman (Bína), 38. Skřivánek, 44. Gregor (Vnuk), 57. Skřivánek (O. Stuchlík) – 2. Hrubý (Řezanina), 22. L. Hájek (Hrubý), 25. Rýpar, 26. Firda (Gattnar), 47. Besta (Řezanina), 50. Delong, 51. Hrubý (L. Hájek), 52. Sidunov (Delong), 52. Hrubý (L. Hájek), 54. Firda (Gattnar). Rozhodčí: Sýkora, Dolanský. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 385.

Sestava SKV: Mazák - Lanc, O. Stuchlík (C), Otta, Richtr, D. Záň, Vnuk - Bína, Skřivánek, Hartman - Entlicher, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Svoboda - Hájek. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.