Ondřej Richtr před posledním zápasem základní části: Bude to boj!

25. 2. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Zatímco proti Chodovu dokázali sokolové vybojovat cenné dva body, v duelu s dalším velkým favoritem neuspěli. Ve výjezdním utkání v Teplicích prohráli s mistrovskými Vítkovicemi 4:10. Situace v superligové tabulce je před posledním kolem pořádně zamotaná a další osud sokolů bude znám až po zápase v České Lípě. V něm to podle obránce Ondřeje Richtra bude bitva o každý metr.

Před týdnem dokázaly Vinohrady porazit Chodov. Nyní po první třetině držely s Vítkovicemi vyrovnaný stav a ještě na začátku třetího dějství ztrácely pouze jeden gól. Věřili si tedy sokolové, že by proti dalšímu favoritovi mohli získat body? „Určitě. Na hřišti Vítkovic jsme na podzim po bodech sahali. Navíc jsme si v předchozím utkání na Chodově ukázali, že je vše možné a trochu jsme si zvedli sebevědomí,“ přiznala opora obrany Ondřej Richtr.

Ještě patnáct minut před koncem se SKV drželo na dostřel, jenže Ostravané zabrali a do konce utkání vsítili dalších šest gólů. „Hra se stáhla na dvě lajny, chtěli jsme to urvat. Jenže Vitkovice prokázaly svoji sílu. Pak jsme šli do rizika a bohužel to vůbec nevyšlo,“ zalitoval florbalista, který v létě přišel z Kladna. Vinohradští se tak sesunuli na devátou příčku, za osmou Ostravou zaostávají jen o skóre, mají ale také horší vzájemnou bilanci, která po konci základní části rozhodne.

Sokolové se v závěrečném kole vydají do České Lípy. V případě vítězství mají zaručenou záchranu. Pokud chtějí do play off, musejí kromě výhry věřit v to, že už jistý vítěz základní části Boleslav sebere Ostravě alespoň bod nebo že Tatran nezvítězí v Pardubicích. „Poslední kolo rozhodne, je to správné drama. Teď už nic extra nenatrénujeme. Samozřejmě, že se na Českou Lípu připravíme. Koukneme na videa o soupeři, řekneme si, co dělat, ale pak už to bude na hřišti jen o nás, hráčích,“ je si vědom Richtr.

V České Lípě se nehraje jednoduše, domácí fanoušci jsou schopní vytvořit bouřlivé prostředí. Navíc i domácím půjdě o hodně. SKV už zde ale v minulosti dokázalo uspět. „Bude znát velký tlak na oba týmy. Bude to boj, boj na neoblíbených parketách. Možná asi ne pěkný florbal, ale řežba, jak to tak s Lípou většinou bývá,“ předpověděl Richtr, jak to bude v neděli na severu Čech vypadat. Utkání je na programu od 17 hodin, stejně jako všechny ostatní duely 26. kola superligy.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.