Shrnutí víkendu: Benfika uzavřela sezonu 21. výhrou!

26. 2. 2020

Klub

3 minuty čtení

Benfika zakončila svou skvělou sezonu v diviza A dalším vysokým vítězstvím. Na hřišti chomutovského béčka triumfovala 11:4 a zapsala 21. výhru v ročníku. Tabulku ovládla s celkovým počtem 62 bodů, přičemž druhá Kadaň zaostala za SKV o 13 bodů. Důležité zápasy bohužel nevyšly mužům C. Oslabené céčko padlo s Rudnou i s Ovocnými Bázemi, přesto zůstává na první příčce regionální ligy.

Béčko šlo do vedení už po 19 vteřinách, prosadil se nejproduktivnější hráč SKV Jan Švejda. Po první části vedli sokolové 3:1 a mířili za výhrou. Definitivně Vinohrady stvrdily triumf až ve třetí dvacetiminutovce, ve které nasázely domácím sedm branek. Pěti body (3+2) se na výhře 11:4 podílel autor prvního gólu Švejda, spoluhráči z první lajny Vít Neuman (2+1) a Dalibor Nigrin (1+2) nasbírali tři body. Dva góly vsítil kanonýr Michal Vlk a dvěma body (1+1) přispěl k vysokému vítězství Jakub Záň.

Po delší době zaváhalo mužské céčko. Celtics si museli poradit bez hráčů áčka a béčka a v prvním utkání nestačili na Rudnou 2:6. Soupeř prokázal převahu ve hře s míčkem a nekompromisně proměňoval své šance. Na druhý zápas přijeli posílit céčko junioři, ale ani ti neodvrátili porážku s Ovocnými Bázemi. SKV sice vedlo ve třetí části 3:2, v závěru ale dvakrát inkasovalo a prohrálo 3:4. C tým i tak zůstává na prvním místě, na druhé Future už má ovšem pouze jednobodový náskok.

Junioři i juniorky shodně zaznamenali jednu výhru a jednu prohru. Zejména neúspěch s béčkem Panthers ale juniory pořádně zamrzel. Vždyť panteři do zápasu s SKV ani jednou nebodovali a krčili se na poslední příčce 2. ligy. V neděli ale dokázali zaskočit favorita a nad Sokolem zvítězili po samostatných nájezdech. V úvodním střetnutí dne svěřenci Miroslava Purkrábka porazili Králův Dvůr 4:2. Juniorky zdolaly Lokomotivu Rakovník a nestačily na pražskou Spartu.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
Florbal Chomutov B - TJ SKV 4:11

Muži C:
TJ SKV - Sokol Rudná 2:6
TJ SKV - FKÚ Ovocné Báze 3:4 

Junioři:
TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův 4:2
TJ SKV - Panthers Praha B 3:4 po náj.

Juniorky:
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha 1:8
TJ SKV - TJ Lokomotiva Rakovník 5:3

Foto: FBC Děčín

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.