Víkendové menu: Boj o play off vyvrcholí v České Lípě!

28. 2. 2020

Klub

5 minut čtení

Sokolové uzavřou základní část superligy duelem v České Lípě. Utkání spolurozhodne o tom, zda se Vinohrady poprvé v historii podívají do play off. Situace v tabulce je ale hodně zamotaná. Duel 26. kola nejvyšší soutěže je na programu v neděli od 17 hodin. Do hry se o víkendu zapojí také ženské áčko, které se v sobotu představí v Soběslavi a v neděli na domácí půdě vyzve Týn nad Vltavou.

Boj o postup a zároveň o záchranu

Základní část superligy dospěla do finiše. Pokud chtějí Boys premiérově do play off, musejí na českoliské půdě bezpodmínečně bodovat a doufat, že Ostrava nasbírá méně bodů než SKV nebo že Tatran získá o dva body méně než Vinohradští. Pouze takové souhry výsledků by posunuly Sokol do elitní osmičky. Po konci základní části při rovnosti bodů hraje hlavní roli vzájemná bilance. Tu má SKV s Ostravou horší a naopak s Tatranem příznivou.

Pokud SKV, Ostrava i Tatran shodně uspějí za tři body, obsadí Vinohrady devátou příčku. Do play off by se v takovém případě neprobojovaly, dočkaly by se však aspoň záchrany v nejvyšší soutěži. Udržení zaručuje případně i desátá pozice. Situace je ale nesmírně vyrovnaná i na dalších příčkách. Liberec (lepší vzájemná bilance) a Black Angels (vyrovnaná bilance, rozhodovalo by skóre) ztrácejí na SKV pouze bod, dvanáctá Česká Lípa, nedělní soupeř sokolů, je pozadu o dva body.

Definitivně jasno tedy bude až po odehrání všech zápasů 26. kola. Nedělní sok Vinohrad Česká Lípa v dosavadním průběhu sezony nasbírala 27 bodů. První vzájemné utkání na podzim ovládli Vinohradští, když v Rieger aréně porazili dlouholetého rivala 8:5. Sokolové ve 35. minutě prohrávali už 1:4, pak ale nastal velký obrat. Sedm branek domácích znamenalo, že tři body zůstaly v Praze.

Nejproduktivnějším hráčem České Lípy je se 45 body Radek Krajcigr, který je nejlepším střelcem mužstva (28 branek). 38 bodů v nynějším ročníku superligy nasbíral Jaromír Ekl. Českolipští v aktuální sezoně zaznamenali na domácí půdě pět výher a sedm porážek. Předloni zde sokolové neuspěli a prohráli vysoko 5:11. Solidní formu si z vinohradského týmu udržuje šikovný útočník Zbyněk Stuchlík, jenž za poslední čtyři duely nasbíral sedm gólových nahrávek.

Utkání České Lípy a Vinohrad můžete sledovat prostřednictvím online přenosu. Zápas bude také součástí Studia florbal, které bude vysíláno na stránkách Českého florbalu. Nedělní bitva o play off a rovněž o udržení odstartuje v 17 hodin v českolipské sportovní hale. Držte sokolům v důležitém klání palce! SKV = Společně K Vítězství.

Ladies čeká generálka na play off

Také ženské áčko o víkendu uzavře základní část. V sobotu svěřenkyně trenérů Sigla a Doubka vyrazí na půdu jedenácté Soběslavi. V neděli se pak Ladies představí v Rieger aréně, kde vyzvou Rudý Dračice z Týna nad Vltavou. Ty se nacházejí na čtvrté příčce 1. ligy. Sokolky už mají jisté druhé místo a dokonce ještě drží teoretickou naději na zisk první příčky, vedoucí Florbalová akademie z Mladé Boleslavi by ale musela dvakrát zaváhat.

A to se vzhledem k formě středočeského celku zdá velmi nepravděpodobné. Ladies tak nejspíše vstoupí do vyřazovací části ze druhého místa. Hrát ale nebudou pouze oba A týmy, SKV má před sebou bohatý zápasový program. V neděli se v domácí hale představí ženské béčko, které se ve 2. lize popere o další body do tabulky. Dále budou žlutočerný dres reprezentovat dorostenci A, dorostenci B, dorostenky a mladší žáci B.

SOBOTA: 

Ženy A:
18:00 Banes Florbal Soběslav - TJ SKV (SH TJ Spartak Soběslav) 

NEDĚLE: 

Muži A:
17:00 FBC 4CLEAN Česká Lípa - TJ SKV (SH Česká Lípa)
online přenos | Studio florbal 

Ženy A:
18:00 TJ SKV - Rudý Dračice Mladých nadějí Týn (Vinohrad)

Ženy B:
9:30 TJ SKV - Panthers Děkanka Praha B (Vinohrady)
15:30 TJ SKV - FBC Kutná Hora (Vinohrady) 

Dorostenci A:
9:00 TJ SKV - T.B.C. Králův Dvůr (SH Králův Dvůr)
13:00 TJ SKV - Black Angels B (SH Králův Dvůr) 

Dorostenci B:
10:10 TJ SKV - TJ Lokomotiva Rakovník (SH Stochov)
13:40 TJ SKV - Florbal Pro Beroun (SH Stochov) 

Dorostenky:
9:00 TJ SKV - Kanonýři Kladno (Přetlaková SH Kladno)
12:00 TJ SKV - Sport Club Klatovy (Přetlaková SH Kladno) 

Mladší žáci B:
9:40 TJ SKV - 101. Sportovni klub Praha (SH SPSŠ a JŠ Kolín)
12:20 TJ SKV - FbŠ Bohemians Praha 10 (SH SPSŠ a JŠ Kolín)
+ zápas o umístění

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.