SKV vyhrálo v České Lípě a vybojovalo premiérový postup do play off superligy

1. 3. 2020

Muži A

4 minuty čtení

Je to tam! Vinohradští florbalisté vyválčili v České Lípě kýžené vítězství a poprvé v klubové historii postoupili do superligového play off! Po základní hrací době sice utkání skončilo remízou, v prodloužení ale rozhodl nechytatelnou dělovkou Zbyněk Stuchlík. Sokolové tak nakonec obsadili v tabulce superligy osmou příčku a ve čtvrtfinále play off se jim postaví vítěz základní části Mladá Boleslav.

Oběma týmům šlo o hodně, a tak byl úplný začátek zápasu o něco opatrnější. Čekání na úvodní zásah prolomil v šesté minutě Jan Svoboda, který se od mantinelu natlačil před branku a překonal českolipského gólmana Dvořáka. Domácí gólově odpověděli na první trefu až na začátku druhé části. Pak se stejný průběh opakoval ještě jednou. Vinohradský útočník Jan Linhart vystřelil a Svoboda z dorážky vsítil druhý gól v utkání. Lípa ovšem ihned zareagovala a o 26 vteřin později srovnala na 2:2.

V polovině střetnutí se připomněli bratři Stuchlíkové. Zbyněk zpoza branky oslovil Ondřeje a kapitán SKV se nemýlil. Ve druhé polovině druhé části sokolové odskočili o další gól. Milan Bína z rohu krásně oslovil Martina Skřivánka, který poslal míček pod břevno. Pak se sice opět prosadili domácí, ale za dalších 50 vteřin přišla pátá branka sokolů. Bína vybojoval míček v rohu, znovu skvěle vyslal do šance Skřivánka, jenž si i podruhé se zakončením poradil - 3:5.

No a když se ve 44. minutě stejná spolupráce opakovala potřetí, přičemž zakončujícím byl tentokrát sám Bína, vedli sokolové na českolipské půdě už 6:3 a s vyhlídkami na play off to vypadalo velmi nadějně. Jenže kdo zná historii vzájemných zápasů s Českou Lípou, ten ví, že není nouze o zvraty. Domácí tým zabral a během osmi minuty tříbrankovou ztrátu dotáhl. I za stavu 6:6 dokonce tým Lenky Bartošové zkusil hru v šesti, další gól už ale nepadl.

Sokolové si do prodloužení přenesli přesilovku, vyhráli buly a přikovali soupeře na vlastní polovinu. Po více jak půl minutě hry si vzal míček Zbyněk Stuchlík a nekompromisní ránou ho poslal pod víko. SKV zvítězilo 7:6 a díky domácímu zaváhání Ostravy může slavit historický první postup do vyřazovací části. „Zápas se nesl ve velice bojovném stylu. Ve třetí třetině byl soupeř lepší, ale my jsme nakonec byli šťastnější,“ zhodnotil napínavý duel asistent trenéra Miroslav Purkrábek.

V neděli večer na utkání 26. kola navázal výběr soupeřů pro play off. Jako první si volil vítěz základní části Mladá Boleslav, která ukázala na Vinohrady, a tak se sokolové už za týden střetnou s lídrem letošní sezony a vicemistrem z loňska. První dva zápasy se uskuteční na hřišti soupeře, třetí a čtvrté čtvrtfinále se bude hrát v Praze. O termínech zápasů vás budeme informovat prostřednictvím webu a sociálních sítí.

FBC Česká Lípa – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:7 (0:1, 3:4, 3:1 – 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 22. Mlejnek (Krajcigr), 23. Mlejnek (Jirsa), 38. Štěrba (Hřebřina), 51. Slaný (Ekl), 51. Krajcigr (Štěrba), 59. Novák (Krajcigr) – 6. Svoboda (Z. Stuchlík), 23. Svoboda (Linhart), 30. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 37. Skřivánek (Bína), 39. Skřivánek (Bína), 44. Bína (Skřivánek), 61. Z. Stuchlík (Linhart). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 385. 

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Lanc, Jelínek, Vnuk - Bína, Skřivánek, Hartman - Hájek, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Svoboda. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.