Dvě výhry na závěr. Ladies vstoupí do play off ze druhé příčky a vyzvou Texas

2. 3. 2020

Ženy A

3 minuty čtení

Ladies uzavřely základní část 1. ligy dvěma výhrami. V sobotu zvítězily na hřišti Soběslavi 5:0, přičemž brankářka Jana Vyrobíková zaznamenala druhé čisté konto v sezoně. V neděli pak svěřenkyně kouče Sigla zdolaly doma Týn nad Vltavou 6:1 a v konečné tabulce západní skupiny obsadily druhou příčku. Pro úvodní kolo play off si Vinohrady zvolily za soupeře Texas Longhorns. Osmifinálová série odstartuje už o víkendu.

Vinohrady se v Soběslavi rychle dostaly do vedení. Ve čtvrté minutě otevřela skóre Angelika Bližňáková. V 16. minutě pak zvýšila náskok hostujícího celku Karolína Snopová. SKV nakonec vyhrálo na jihu Čech 5:0. Třemi body se na tom podílela ve formě hrající Snopová (2+1), dva body (1+1) přidala Aneta Nigrinová. Ta se 59 body na svém kontě stala nejproduktivnější hráčkou západní skupiny 1. ligy.

Banes Florbal Soběslav - TJ Sokol Královské Vinohrady 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) 

Branky a nahrávky: 4. Bližňáková, 16. Snopová (Kutnarová), 31. Snopová (Dobisíková), 33. Nigrinová (Snopová), 55. Bursová (Nigrinová). Rozhodčí: Kohnheiser, Holeček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 22.

Sestava SKV: Vyrobíková - Dobisíková, Bližňáková, Bartůňková, Skalická, Chlebcová, Kratochvílová - Kutnarová, Nigrinová (C), Snopová - Hrušková, Kolafová, Kalivodová - Kisugite, Kruberová, Bursová. Trenéři: Sigl, Doubek.


Ve druhém víkendovém utkání se Ladies střetly se čtvrtými Rudými Dračicemi z Týna nad Vltavou. I tentokrát šly brzo do vedení. Už po sedmi vteřinách otevřela gólový účet zápasu Snopová. Ještě do přestávky přidaly domácí florbalistky další dvě branky a mířily za zaslouženým vítězstvím. Soupeř sice hrál houževnatě, ale obranu SKV překonal pouze jednou.

Ženské áčko tak zakončilo základní část výhrou 6:1 a přidalo 20. triumf v sezoně. „Byl to hezký florbalový zápas proti florbalovému soupeři, který na nás nasadil nepříjemnou osobní obranu. Naštěstí jsme soupeře přehráli a zaslouženě vyhráli,“ ohlédl se za utkáním asistent trenéra Pavel Doubek. Vinohrady načnou úvodní kolo play off s Texasem už v sobotu od 15 hodin v Rieger aréně. V neděli se bude hrát na hřišti soupeře. 

TJ Sokol Královské Vinohrady - Rudý Dračice Mladých nadějí Týn 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Snopová (Nigrinová), 14. Bursová (Kisugite), 15. Kutnarová (Nigrinová), 33. Kisugite (Kratochvílová), 37. Bližňáková (Kutnarová), 54. Kutnarová (Nigrinová) - 36. Stašková. Rozhodčí: Tázler, Polanský. Vyloučení: 0:0. Diváci: 42. 

Sestava SKV: Kuchyňková - Dobisíková, Bližňáková, Bartůňková, Skalická, Chlebcová, Kratochvílová - Kutnarová, Nigrinová (C), Snopová-  Kalivodová, Hošková, Kolafová - Kisugite, Kruberová, Bursová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.