Play off? Totální euforie. Proti Boleslavi necháme na hřišti vše, říká Skřivánek

3. 3. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové v neděli vybojovali na hřišti České Lípy premiérový postup Vinohrad do superligového play off.  Třemi body se na rozhodujícím triumfu podílel útočník Martin Skřivánek. Ve všech třech případech šlo o spolupráci s Milanem Bínou. Co tahoun SKV řekl o spolupráci s "Bínisem" a jak se těší na čtvrtfinálovou sérii se suverénem letošní sezony Mladou Boleslaví?

Vinohradští šli v neděli na hřiště s tím, že musejí uhrát body, aby se vyhnuli play down a zároveň se pokusili poskočit do elitní osmičky. „Měli jsme od realizačního týmu nadstandardní množství informací o soupeři, které nám daly jasnou představu, jak zápas odehrát,“ přiznal Skřivánek, že trenéři předzápasovou přípravu rozhodně nepodcenili.

Na začátku třetí části vsítili sokolové šestou branku a na českolipské půdě tak vedli už 6:3. Pak ale bohužel přišla nevydařená pasáž. „Naše klasika. Jakmile se dostaneme do většího vedení, nekontrolujeme hru a necháme soupeře dat gól z brejku. Následně je pak těžké tlaku odolat,“ ohlédl se za špatnou desetiminutovkou z pohledu Vinohradských. Přišly tři inkasované branky a muselo se do prodloužení.

V něm ovšem rozhodl nekompromisní trefou Zbyněk Stuchlík a poprvé v klubové historii poslal SKV do play off. Florbalisté Vinohrad se seběhli k sobě a začali slavit. „Totální euforie! Navíc o to sladší, že to bylo v závěrečném zápase, kde do poslední vteřiny nebylo jasné, jestli budeme nebo nebudeme hrát play down,“ snažil se Skřivánek popsat emoce, které s hráči po rozhodujícím zásahu cloumaly.

Vysoký útočník v posledním duelu základní části vsítil dvě branky, přičemž v obou případech mu míček krásně předložil spoluhráč z útoku Milan Bína. Pak si své role prohodili a Skřivánek naopak asistoval na trefu Bíny. Byla to tedy spolupráce na jedničku? „Tak určitě... Nehrajeme spolu dlouho, o to větší radost mám, že jsme mohli týmu pomoci,“ neskrýval Skřivánek radost.

Pro čtvrtfinále si Vinohrady vybral vítěz základní části a suverén letošního superligového ročníku Mladá Boleslav. „Mají výborný tým, ale začíná se za stavu 0:0 a my necháme na hřišti všechno!“ slibuje Skřivánek, jenž byl po Gregorovi s 34 body druhým nejproduktivnějším hráčem SKV v základní části. První čtvrtfinále, které se uskuteční v Mladé Boleslavi, je na programu v sobotu.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.