O víkendu začne čtvrtfinále play off! Sokolové se představí v Mladé Boleslavi

6. 3. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Historicky první zápasy v superligovém play off odehrají sokolové na hřišti vítěze základní části. Sobotní úvodní střetnutí v Mladé Boleslavi je na programu od 19 hodin, v neděli se bude hrát od 18 hodin. Tým trenérů Michala Kotlase a Davida Bouši jistě respektuje sílu svého oponenta, který letos zcela ovládl základní část nevjyšší soutěže, zároveň ale nepůjde do bitvy předem poražen.

„Musíme se soustředit sami na sebe a nekoukat na to, kdo proti nám hraje. Samozřejmě víme, že Boleslav měla letos skvělou sezonu a bude to pro nás nesmírně obtížné,“ přiznává útočník Vinohrad Jan Linhart, který pomohl k osmému místu v základní části 11 kanadskými body a už dlouhou dobu patří do sestavy celku z Riegerových sadů. V SKV tak zkompletuje svou sbírku zkušeností - zažil boj o postup z 1. ligy, bitvu o udržení a nyní si připíše i starty v play off.

Mladoboleslavští ztratili ve 26 duelech pouze čtyři body, dvakrát totiž zaváhali se třetím Chodovem. Ve zbylých 24 případech ale bodovali naplno. Soupeře předčili drtivou útočnou silou i suverénní defenzivou. „Přednosti soupeře spatřuji v šířce kádru. Oproti loňsku ještě posílili a v letošní sezoně mají dvě super lajny. Proto se už vyloženě nelze soustředit jen na duo Karas (Jiří Curney) - Naty (Jan Natov). Jejich druhá lajna má snad ještě lepší formu než ta první,“ je si Linhart vědom.

Středočeši opravdu disponují skvělými individualitami. Jiří Curney s 62 body vyhrál kanadské bodování základní části. Nebezpeční ale byli i další hráči, především pak Jan Natov, Milan Tomašík, Daniel Šebek a Martin Tokoš. V obraně se dařilo Patriku Suchánkovi. V týmu působí také dva odchovanci SKV univerzál Jakub Gruber a brankář Lukáš Bauer. Vinohradským týmem prošel rovněž šikovný útočník Tomáš Chroust.

Sokolové si v posledním kole zajistili účast ve vyřazovací části a postarali se tak o obrovský klubový úspěch. „Na play off se všichni moc těšíme. Pro většinu z nás, včetně celého SKV, to bude premiéra. Zároveň si to nejdeme jen tak odehrát s tím, že je vlastně o postupujícím předem jasno. Uděláme vše pro to, abychom to Bolce co nejvíc znepříjemnili a byli důstojným soupeřem,“ slibuje Linhart. Přijeďte sokoly podpořit přímo do Mladé Boleslavi, případně sledujte online přenosy a zpravodajství ze zápasů zde na webu!

Program čtvrtfinále play off superligy:

sobota 7. 3., 19:00 Technology Florbal MB - TJ SKV (MSH Mladá Boleslav)
neděle 8. 3., 18:00 Technology Florbal MB - TJ SKV (MSH Mladá Boleslav)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.