Ladies uspěly proti Texasu jen doma, rozhodne třetí zápas

9. 3. 2020

Ženy A

3 minuty čtení

Ženské áčko vstoupilo do play off 1. ligy vítězstvím a na domácí půdě zdolalo Texas Longhorns 4:2. Na dobře rozdělanou práci ale sokolky v neděli nenavázaly a na půdě soupeře bohužel prohrály 5:7. O postupujícím do čtvrtfinále tak rozhodně třetí utkání, které se uskuteční ve středu od 20 hodin v Rieger aréně.

Soupeř skóroval v osmifinálové sérii jako první a po trefě Jany Pavlicové vedl 1:0. V dalším průběhu zápasu se SKV prosadilo čtyřikrát v řadě a převrátilo vývoj utkání ve svůj prospěch. Na dvou brankách měla podíl aktivně hrající Adéla Skalická. Florbalistky Texasu už stihly v předposlední minutě pouze snížit, a tak Vinohrady ovládly úvodní střetnutí 4:2.

„Díky za férové a náročné utkání. Texas velmi pečlivě bránil a neumožňoval nám prosazovat se gólově. Naštěstí se nám podařilo famózní brankářku soupeře nějak propálit,“ ohlédl se za vstupem do vyřazovací části asistent trenéra Pavel Doubek a nezapomněl pochválit gólmanku Texasu Radku Höflerovovou. Ta si totiž připsala 21 úspěšných zákroků.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Texas Longhorns 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Kutnarová (Snopová), 36. Bližňáková (Skalická), 48. Nigrinová (Trunečková), 56. Skalická (Kolafová) - 10. Pavlicová, 59. Blovská (Pavlicová). Rozhodčí: Brejcha, Husák. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 48.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Dobisíková, Skalická, Bartůňková, Chlebcová, Kratochvílová - Snopová, Nigrinová, Kutnarová - Kolafová, Bližňáková, Kalivodová - Kruberová, Kisugite, Bursová. Trenéři: Sigl, Doubek.


Druhý víkendový duel s Texasem byl bohatší na góly. Vinohrady vedly v průběhu úvodní části 1:0 a 2:1, následovala ale hrubě nevydařené druhá dvacetiminutovka, během které Ladies třikrát inkasovaly a musely tak dotahovat manko. Po stažení na dvě formace sokolky vybojovaly vyrovnání, které ve 48. minutě zařídila Nikola Bursová. V závěru ale soupeř opět dokázal odskočit a nakonec zvítězil 7:5.

Pěti góly se na výhře Texasu podílela výborně hrající Michaela Blovská. Naopak Vinohradům nestačil ani hattrick Anny Kutnarové a dvě trefy Nikoly Bursové. „Soupeř hrál velmi dobře a dal nám lekci z efektivity. Na každou branku se i přes převahu strašně nadřeme,“ zalitoval asistent trenéra Pavel Doubek. Přijďte Ladies ve středu podpořit v boji o postup do prvoligového čtvrtfinále!

Texas Longhorns - TJ Sokol Královské Vinohrady 7:5 (1:2, 3:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 16. Blovská, 24. Blovská, 26. Kračunová, 29. Blovská, 56. Blovská, 58. Pavlicová, 59. Blovská - 13. Kutnarová, 17. Bursová, 42. Kutnarová, 48. Bursová, 58.  Kutnarová. Rozhodčí: Leibl, Gaberdén. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 72. 

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Dobisíková, Skalická, Bartůňková, Chlebcová, Kratochvílová - Snopová, Nigrinová, Kutnarová - Kolafová, Bližňáková, Kalivodová - Kruberová, Kisugite, Bursová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.