Výsledkově nevydařená premiéra v play off. SKV v Boleslavi dvakrát prohrálo

8. 3. 2020

Muži A

5 minut čtení

Solidní první třetina, špatný zbytek zápasu. Takový průběh měly oba dva víkendové duely čtvrtfinálové série s Mladou Boleslaví. Sokolové se v úvodech utkání neprezentovali špatně a v neděli dokonce vedli po 20 minutách 3:2. Favorizovaní Středočeši pak ale naplno prokázali svou převahu a v obou případech zvítězili vysoko 13:3. Za stavu 2:0 pro Boleslav se série přesune do Prahy.

První dvě branky čtvrtfinálové série obstaral Martin Tokoš a poslal vítěze základní části do vedení. Sokolové snížili pár vteřin po druhé inkasované trefě. Zbyněk Stuchlík prostrčil míček na volného Jana Linharta, ten se zakončením zkušeně počkal a trefil se do horního roku branky. Středočeši přesto vsítili do přestávky ještě jeden gól a do šaten se tak odcházelo za stavu 3:1 pro domácí.

V úvodu druhého dějství přišlo další snížení Vinohradských. Linhart potáhl míček po mantinelu, nahodil ho před branku na Jana Svobodu, od kterého se balonek odrazil za brankovou čáru. Třetí zásah hostů přišel až za nepříznivého stavu 2:7. Martin Entlicher v oslabení využil zaváhání rozehrávajícího Jakuba Grubera a svůj únik zakončil nekompromisní střelou.

Další branky už sokolové nepřidali, naopak Boleslavští se prosadili ještě šestkrát a nakonec úvodní zápas série ovládli jednoznačně 13:3. Pěti body (2+3) přispěl nezastavitelný Jiří Curney, dva góly a dvě nahrávky přidal Milan Tomašík. „Boleslav nás dnes předčila skoro ve všech činnostech,“ přiznal po prvním měření sil trenér SKV David Bouša.

Technology Florbal MB – TJ Sokol Královské Vinohrady 13:3 (3:1, 5:2, 5:0)

Branky a nahrávky: 7. Tokoš (Tomašík), 17. Tokoš, 17. J. Bína (Curney), 24. D. Šebek (Tomašík), 29. Curney (Gruber), 31. J. Bína (Natov), 34. Tomašík (Zakonov), 39. Tomašík (Tokoš), 45. Komárek (Tadeáš Chroust), 46. J. Bína (Curney), 46. Suchánek (Tomašík), 51. Gruber (Curney), 59. Curney (Natov) – 17. Linhart (Z. Stuchlík), 22. Svoboda (Linhart), 39. Entlicher. Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 382.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Lanc, Jelínek, Vnuk, Richtr, D. Záň - M. Bína, Skřivánek, Hartman - Hájek, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Svoboda - Entlicher, Rossi. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Skóre druhého střetnutí otevřel mladoboleslavský Jakub Bína. Na jeho trefu dokázali sokolové zareagovat, a sice pohlednou akcí. Zbyněk Stuchlík si zpracoval žabku od Svobody, předal míček Linhartovi, ten se pěkně obtočil a zamířil pod břevno. Boleslav si pak vedení vzala zpět, když se v oslabení z výběhu prosadil obránce Tichý.

Ještě v té samé přesilovce Vinohradští podruhé v utkání srovnali. Linhart našel křížnou přihrávkou Lukáše Gregora, jenž se nemýlil. Nejvydařenější pasáž víkendu svěřenci trenérů Kotlase a Bouši zakončili dalším zásahem. Martin Skřivánek projevil dostatečný důraz v brankovišti a protlačil míček za záda brankáře Musila. SKV tak po úvodní části druhého střetnutí série senzačně vedlo 3:2.

Jenže v nadcházejících 40 minutách už se gólově prosazovala pouze Mladá Boleslav. Ve 22. minutě domácí srovnali a ve 29. obstaral vítěznou trefu Středočechů Jan Natov. Technologové nakonec nasázeli do vinohradské sítě 13 branek a zvítězili stejným poměrem jako v sobotu. Čtyřmi body se na vysokém triumfu domácího celku podílel Tadeáš Chroust (3+1).

„Dnes jsme měli výbornou první třetinu. Bohužel nám kvůli zrychlené hře s Boleslavi s míčkem od druhé třetiny postupně ubývaly síly. Ve druhé části se rozhodlo o vítězi, Boleslav nás jednoznačně přehrála. Je škoda několika neproměněných šancí ve třetí třetině, výsledek mohl alespoň kosmeticky vypadat lépe,“ litoval nevyužitých příležitostí kouč Michal Kotlas.

Technology Florbal MB – TJ Sokol Královské Vinohrady 13:3 (2:3, 5:0, 6:0)

Branky a nahrávky: 8. J. Bína, 14. Tichý (Gruber), 22. Tomáš Chroust (Tadeáš Chroust), 29. Natov (Curney), 30. Natov (J. Bína), 31. Tadeáš Chroust (Gruber), 34. Tadeáš Chroust (Tomáš Chroust), 42. Tichý (Komárek), 54. Tadeáš Chroust (Komárek), 56. Tomáš Chroust (Komárek), 58. Tomašík (Zakonov), 59. J. Bína (Curney), 60. Tomašík (D. Šebek) – 12. Linhart (Z. Stuchlík), 14. Gregor (Linhart), 20. Skřivánek (M. Bína). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 328.

Sestava SKV: Dejmal - O. Stuchlík (C), Lanc, Jelínek, Vnuk, Richtr, D. Záň - M. Bína, Skřivánek, Hartman - Hájek, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Svoboda - Entlicher, Rossi. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.