Elévky poprvé ve druhém koši a hned s cenným skalpem!

9. 3. 2020

Elévky

2 minuty čtení

V sobotu naše nejmladší hráčky zamířily do Kunratic, kde se utkaly v rámci bojů poprvé za rok a půl hraní ve druhém výkonnostním koši, do kterého na minulém turnaji postoupily. Bylo jasné, že soupeřky budou velice kvalitní, a tak jsme byli zvědaví, jak dopadne konfrontace se silnějšími soupeřkami.

Na turnaj jsme se sešli v silném trenérském triumvirátu ve složení Dalibor Nigrin - Luděk Pokorný - Lucka Šťastná a v nejsilnější možné sestavě čítající devět hráček.

Hned první zápas nám ukázal rozdíl v kvalitě hráček – soupeřky z Wizards DDM Praha 10 byly výborně technicky i fyzicky vybaveny a zúročily svoji zkušenost. I když naše holky odvedly velice odhodlaný a bojovný výkon, prohře 1:7 zabránit nedokázaly. Jejich nasazení však bylo příslibem do dalších zápasů.

Ve druhém zápase jsme nastoupili proti týmu Florbalová akademie MB „D“. A bylo se na co koukat! Oba týmy bojovaly od začátku až do konce. K vidění byla spousta podařených akcí a velká radost z florbalu. Když na konci zápasu svítilo na ukazateli skóre 3:3, bylo to zasloužené. Protože Dobrovice prohrály s hráčkami Wizards 3:7, kvůli horšímu skóre jsme šli do boje o záchranu ve druhém koši.

Zápas s Novým Strašecím byl jako přes kopírák! Bojovnost, stoprocentní nasazení od začátku až do konce a famózní výkony všech našich opor. Výhra 4:3 byla krásnou odměnou za snažení ve všech třech zápasech.

Ve druhém koši bychom tak měli zůstat i nadále. V neděli 22. března nás čeká domácí pořádání třetího koše, na dalším turnaji bychom se ale měli znovu objevit o úroveň výš. Všem holkám trenéři děkují za nádherný sportovní zážitek a těší se za dva týdny na další utkání plná krásných akcí, gólů a florbalové radosti!

Za trenérskou bandu Luděk Pokorný

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.