Jan Svoboda: Musíme mít v dalších zápasech organizovanou obranu

11. 3. 2020

Muži A

2 minuty čtení

Za nepříznivého stavu 0:2 se čtvrtfinálová série superligového play off přesouvá do Prahy. Sokolové se v obou střetnutích s vítězem základní části Mladou Boleslaví drželi pouze v první třetině. Pak favorit zavelel k výhře a definitivně rozhodl. Jan Svoboda popsal, jak by se SKV chtělo prezentovat v nadcházejících duelech.

Jak v sobotu, tak v neděli se sokolům vydařila první část. Ve druhém střetnutí dokonce SKV vedlo po 20 minutách 3:2. Co bylo hlavní příčinou toho, že se Vinohradským v úvodních třetinách dařilo? „Organizovaná obrana. Kousali jsme a podařilo se nám dát branku, když soupeř povolil,“ odhalil útočník Jan Svoboda, který se gólově prosadil v prvním zápase.

Pak ale Boleslavští zapnuli na vyšší obrátky a v obou případech vyhráli vysoko 13:3. Co nejvíce stálo za tím, že už sokolové na domácí celek nestačili? „Fyzická a mentální únava z neustalého tlaku Boleslavi. Dovolili jsme soupeři odskočit lacinými brankami. Rozdíl mi přišel podobný, jako když jsme toho času hráli superligu poprvé. Drželi jsme se, ale byla otázka času, než soupeř udeří,“ přiznal Svoboda.

V sobotu na Vinohradech a v neděli v Edenu se svěřenci trenérů Kotlase a Bouši pokusí vylepšit dojem. „Musíme udržet organizovanou obranu, dovolit méně a méně šancí Boleslavi a při každé příležitosti kousnout, aby se soupeř bál a nehrál v pohodě,“ doufá výtáhlý útočník, že se Vinohradští poperou o co nejlepší výsledek. V sobotu se bude hrát od 20 hodin, v neděli od 19:30, obě utkání se uskuteční bez diváků.

Foto: Martin Flousek

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.