Prohlášení kapitánů A týmů SKV

12. 3. 2020

Klub

3 minuty čtení

Oba A týmy SKV zastihly nedávné události ohledně koronaviru v průběhu vrcholu sezony. Přinášíme proto prohlášení kapitána áčka mužů Ondřeje Stuchlíka a kapitánky áčka žen Terezy Trunečkové.

Společné sdělení je jasné. Přestože není jednoduché se vyrovnat s přerušením (a možným zrušením) letošní soutěžní sezony, plně podporujeme opatření Vlády ČR a Českého florbalu k omezení rizika šíření koronaviru. Ohleduplnost a odpovědnost vůči ostatním je nyní více než florbal, který musí jít na čas stranou.

Věříme, že učiněné kroky pomohou co nejrychleji situaci stabilizovat a že přispějí k tomu, abychom se co nejdříve mohli setkat opět mezi florbalovými mantinely a hrát florbal - hru, kterou milujeme, a která nám přináší v SKV tolik let radost.

Ondřej Stuchlík, kapitán A týmu mužů:

„Jako tým jsme letos dosáhli na zřejmě největší úspěch v dosavadní historii našeho klubu. O to těžší je pro nás smířit se s faktem, že k domácím utkáním play off superligy v letošní sezoně nedojde.

Ochrana zdraví, ohleduplnost a odpovědnost vůči společnosti jsou však v těchto chvílích jasnou prioritou. Jako hráči proto chápeme a podporujeme kroky Českého florbalu k přerušení soutěží.

Doufáme, že přispějí k tomu, aby se celá situace co nejdřív stabilizovala a abychom znovu mohli hrát florbal - hru, kterou milujeme a která přináší radost nejen nám, ale i lidem v našem okolí.“

Tereza Trunečková, kapitánka A týmu žen:

„Soutěže se přerušily ve chvíli, kdy jsme se spoluhráčkami vstoupily do play off a začaly naši cestu za vysněným návratem do extraligy - cílem, na kterém celý náš tým pracoval téměř rok.

Stejně jako kluci však chápeme, že florbal nyní musí jít stranou. Nejde jen o naše zdraví, jde také o ostatní, ohroženější skupiny lidí, než jsme my - zdravotníky, nemocné, starší spoluobčany. Proto i my podporujeme kroky Českého florblau k přerušení soutěží.

Věříme, že se situace i díky těmto krokům vrátí co nejrychleji k normálu a brzy nás uvidíte zpět mezi florbalovými matinely.“

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.