Ladies zvládly rozhodující zápas o postup, Texas porazily 8:3

12. 3. 2020

Ženy A

2 minuty čtení

Ženské áčko porazilo v rozhodujícím třetím utkání osmifinále play off 1. ligy žen Texas 8:3 a postoupilo do čtvrtfinále. Utkání se hrálo bez diváků. Vzhledem k aktuální situaci v souvislosti s nebezpečím šíření koronaviru je však otázkou, jestli se další zápasy budou hrát.

Za vyrovnaného stavu 1:1 se osmifinálová série přesunula zpět do Rieger arény. Ladies šly brzo do vedení, když se trefila Lucie Kisugite. Na úvodní trefu střetnutí ještě dokázaly hostující hráčky zareagovat a srovnaly na 1:1, SKV pak ale vsítilo čtyři trefy v řadě, což vneslo klid na čepele domácích florbalistek.

Sokolky nakonec vyhrály rozhodující duel 8:3. Třemi body (1+2) k tomu přispěla kapitánka Tereza Trunečková. Dva zásahy zapsaly Lucie Kisugite a Ivana Hrušková a dvěma body se prezentovaly ještě Angelika Bližňáková a Adéla Skalická.

„Texas nám dělal v celé sérii velké problémy, ale dnes jsme ukázali svou hru a sílu. Herní převahu jsme na rozdíl od minulého zápasu přetavili ve vstřelené branky a zvítězili. Texas nám nenechal zadarmo ani metr hřiště, ale hrál opravdu férově. Díky za tři kvalitní zápasy,“ ohlédl se za třetím duelem i za celou sérií asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Texas Longhorns 8:3 (2:1, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Kisugite, 10. Bližňáková (Skalická), 22. Hrušková (Skalická), 23. Trunečková, 26. Nigrinová (Trunečková), 42. Kalivodová (Trunečková), 42. Hrušková (Bližňáková), 53. Kisugite (Kruberová) - 7. Pavlicová , 35. Blovská (Pavlicová), 47. Knobová. Rozhodčí: Polanský, Tázler. Vyloučení: 0:3. Využití: 2:0. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Dobisíková, Skalická, Bartůňková, Chlebcová, Kratochvílová - Snopová, Nigrinová, Kutnarová - Bližňáková, Hrušková, Kalivodová - Kisugite, Bursová, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.