COVID19: Sbírka ve prospěch Sokola Vinohrady

19. 3. 2020

Klub

2 minuty čtení

Situace okolo COVID-19 výrazně dopadá na naši mateřskou jednotu Sokol Vinohrady. Z tohoto důvodu vypisuje jednota členskou sbírku.

Vzhledem k situaci a aktuálním opatřením Vlády ČR ohledně omezení šíření koronaviru COVID-19 byla na dobu neurčitou uzavřena budova naší sokolovny.

Opatření, která podporujeme a jsou důležitá pro veřejné zdraví, však výrazně zasahují do financování naší jednoty. Odhadované ztráty příjmů podle vedení Sokola Vinohrady činí cca 500 tis. Kč měsíčně. Sokol se snaží ztráty kompenzovat také úspornými opatřeními, dlouhodobé uzavření areálu by ale mohlo ve výsledku znamenat uzavření trvalé.

Přestože vedení jednoty doufá, že ztráty bude do značné míry kompenzovat stát, rozhodlo se podpořit přijatá úsporná opatření sbírkou. Pro sbírku byl zřízen transparentní účet vedený u ČSOB: 

  • 289177009/0300

 

Na tento účet mohou členové a sympatizanti Sokola Vinohrady přispívat. Prostředky z tohoto účtu budou sloužit jako "záchranná brzda" v krizové situaci, kdy by hrozilo uzavření Sokola.

Celý text vedení jednoty Sokola Vinohrady ke sbírce naleznete na:

 

Výpis transparentního účtu sbírky ve prospěch Sokola Vinohrady naleznete na:

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.