Sezona starších a mladších žáků: Radost z florbalu a ze zlepšování

6. 4. 2020

Klub

5 minut čtení

Těžký úkol letos čekal na starší žáky. Ti totiž kvůli odlivu hráčů do vyšší kategorie museli postavit mužstvo na nových základech. Nelehké zadání však strži zvládli dobře. Také pro mladší žáky byl letošní ročník v lecčem jiný. Mužstvo převzali noví trenéři, kteří chtějí u svých svěřenců vybudovat dlouhodobý vztah k florbalu, potažmo ke sportu.

Nadšení do tréninků a zápasů! Starší žáky sezona bavila

Ani strži se sice letos nedočkají tradiční týmové fotky po posledním turnaji, i tak ale byla sezona velmi povedená a určitě bude na co vzpomínat. „Ze staršího ročníku 2005 zůstali loni v létě pouze tři hráči, a tak se po dvou letech začal budovat zase zcela nový tým. A přestože zejména v prvních týdnech a možná i měsících chvilku trvalo, než jsme nováčky rozmluvili, rozběhali a nechali uvěřit tomu, že se fakt nemusí bát chybovat, nakonec se nám to společně parádně rozjelo,“ načal hodnocení uplynulého ročníku kouč Vilém Svoboda.

„Zlepšovali jsme se individuálně i týmově, hra byla turnaj od turnaje odvážnější a kombinačnější a i díky tomu jsme zvládli nejen naši hlavní soutěž stržů, ale i řadu turnajů dorosteneckého béčka. Mrzet nás asi mohou jen tři nezvládnutá finále, kvůli nimž jsme si bohužel nevyzkoušeli vyšší než čtvrtý koš,“ připomněl „Vilas“ tři šance na postup.

„Největší radost ale mám z velmi dobré docházky na tréninky i zápasy. Nebylo nás v týmu opravdu moc, přesto počet hráčů málokdy během sezony poklesl, což je snad i znamení, že nás to společně baví a můžeme se už teď těšit na novou sezonu. Navíc jsme i díky velmi dobré spolupráci s trenérem mlžů Merrim už během zimy pravidelně zapojili do našich tréninků i početnou skupinu talentovaných mlžů a Ondra s Tristanem s námi navíc odehráli téměř komplet i turnajový program,“ má Svoboda radost ze zapojení mladých hráčů.

„A výjimečně si dovolím vyzdvihnout i jednoho jednotlivce. Po dvouletém pravidelném ‚hostování‘ z mlžů za nás letos konečně ‚poprvé regulérně‘ chytal nezničitelný Maty Cvejn. Během sezony zvládl nejen odchytat komplet strže a navíc střídavě v áčku i béčku pravidelně i dorost, ale několikrát byl hrozbou pro soupeře i jako úspěšně skórující a bodující útočník dorosteneckého béčka!“ vyzdvihl Vilas výkony svého gólmana.

„Závěrem ještě velké díky rodičům za bezvadnou spolupráci, na kterou doufejme už zase brzy navážeme i v nové sezoně!“ dodal trenér starších žáků na závěr.

Chceme, aby hráči a hráčky chodili na tréninky rádi, hlásí trenéři mladších žáků

Na přelomu září a října působí u mladších žáků trenérské trio Vojtěch Trčálek, Marian Jelínek a Jakub Smola. Tým převzali od Jirky Mikšovského a Martina Rosy. „Ještě to není tak dlouhá doba, aby se vše projevilo, a na vyhodnocení spousty věcí bude teprve čas. Když to ale vezmu od základu, chceme u kluků, a i u holek, které s námi trénují, vytvářet dlouhodobý vztah nejen k florbalu, ale ke sportu obecně, aby nám pak v patnácti neskončili,“ nastínil trenérskou vizi Vojtěch Trčálek, trenér mladších žáků a také opora mužského béčka.

„Proto se snažíme dělat tréninky zábavnou formou, aby kluci i holky chodili rádi a nikdo je nemusel nutit. Podle vývoje docházky to vypadá, že se to daří. Od začátku října průměrná docházka rostla až do té míry, že jsme před vyhlášením nouzového stavu museli hlásit vedení nouzový stav v počtu trenérů,“ směje se Trčálek.

„V tomto směru panuje spokojenost. I když výsledky nebyly naším primárním cílem, samozřejmě vždy přijdou na přetřes. V průběhu podzimu směrem k Vánocím jsme se sice udržovali na stejné košové hladině, ale myslím si, že po herní stránce jsme se lepšili. Před Vánocemi jsme předváděli asi nejlepší florbal. Bohužel po Novém roce přišel zlom, který přisuzuji dlouhé pauze. Bez tréninku jsme byli více jak tři týdny a herně i výsledkově se nám první turnaje v roce 2020 vůbec nevydařily,“ ohlédl se trenér mlžů za první částí sezony.

„Bohužel, když už jsme se z novoročního útlumu začali zvedat, přišla nešťastná nemoc. S tím už se ovšem nedá nic dělat. Když to shrnu, máme dobré základy, ale do střechy je ještě daleká cesta. Věřím, že byť se asi ještě nějaký čas neuvidíme, rychle navážeme tam, kde jsme skončili. Závěrem bych chtěl všem klukům i holkám poděkovat za práci, kterou v této sezoně udělali. Určitě to nebylo k ničemu. V neposlední řadě chci poděkovat všem rodičům za pomoc s dopravou na zápasy, a především při pořádání. Bez Vás rodičové by to vůbec nešlo, moc děkujeme! Váš trenérský tým mlžů MVJ!“ uzavřel Trčálek své hodnocení.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.