Sokolové odstartovali přípravu na novou sezonu

20. 5. 2020

Muži A

2 minuty čtení

S novým kondičním trenérem a s několika změnami v kádru načal mužský A tým letní přípravu na nadcházející superligový ročník. Sokoly i nadále povede trenérské duo Michal Kotlas - David Bouša, které se postaralo o historický klubový počin v podobě postupu do play off. A právě na fyzické připravenosti hráčů by trenéři rádi výrazně zapracovali.

Kondiční přípravu bude mít u A týmu nově na starosti David Pálek. „Pro nás je to zajímavá osoba v tom, že kromě znalostí kondičního tréninku v sobě kloubí i schopnosti fyzioterapeuta. David bude za fyzickou připravenost hráčů zodpovědný. Věřím, že bude pro kluky tím správným impulsem,“ uvedl k angažování nového člena realizačního týmu kouč Michal Kotlas.

„V pondělí jsme Davida hráčům představili a rovnou jsme začali kondičními testy, aby David poznal kluky co nejlépe. Jinak budeme mít jednou týdně trénink v hale. Uvidíme, jak se vyvine situace kolem Czech Openu, který bychom rádi hráli. V srpnu pak budeme více přecházet na hokejku a zařadíme nějaké to přátelské utkání. Aktuálně také ještě rozmýšlíme, zdali vůbec přihlásit pohár,“ popsal Kotlas program letního přípravného období.

Trenéři se v novém ročníku budou muset obejít bez opory Jana Hanáka a pravděpodobně také bez brankáře Rasťa Mazáka. „Rozloučili jsme se s Hanysem, který svoji životní etapu posouvá zase o kus severněji. Vrásky na čele nám pak udělal Rasťo, jemuž jsme dali v sezoně z brankářů nejvíce prostoru, nicméně před startem přípravy nám oznámil záměr odchodu za prací do zahraničí. Nám nezbývá než to respektovat,“ vyjmenoval trenér SKV změny v kádru.

Právě nový člen realizačního týmu David Pálek má pomoci vylepšit kondici hráčů. „Jednoznačně. Byl to jeden z našich největších nedostatků," přiznal Kotlas na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.