Ženský A tým bere z Czech Open zlato!

10. 8. 2020

Ženy A

3 minuty čtení

Na skvělý úspěch dosáhly vinohradské ženy. V tradičním turnaji Czech Open nejen, že dokráčely do finále, ale po vítězství 4:2 nad Panthers Praha celý turnaj ovládly a získaly zlaté medaile!

Ženský tým nejdřív ve skupině zvládl přehrát Rot-Weiss-Rot, Bohemians a Tatran, trochu překvapivě ale ztratil body v souboji s Novým Strašecím. I tak to ale stačilo na 1. místo ve skupině a postup do turnajového pavouka.

Pro celé play off se holky přestěhovaly do nové haly v Řepích, a nutno říct, že se jim tam neskutečně dařilo. Nejdříve jasně přestřílely Chomutov 7:0, následně si po výhře ve stejném poměru nad výběrem "Na pokraji sil" (za který nastoupila i řada hráček s historií ve žlutém dresu SKV) došly pro turnajové semifinále. A hala v Řepích jim přála i v souboji o finále - Tigers Start98 Kunratice holky přehrály 4:1 a poprvé v historii klubu dokázaly vybojovat finále Czech Open i pro ženskou kategorii. Není bez zajímavosti, že finále největšího klubového turnaje si vyzkoušely už 3 týmy - v roce 2013 triumfovali muži A, o rok později muži B podlehli ve finále a letos se dočkaly ženy.

Ale zpět k ženskému týmu. V neděli v 8:30 ráno holky nastoupily do svého premiérového finále a soupeřkami jim byly Panthers Praha Black. Skóre otevřela ve 4. minutě Anežka Dobisíková, ale Panterky dokázaly srovnat. Před první sirénou si ale SKV vzalo vedení zpět, když se parádní ranou trefila Karolína Snopová. Druhá část začala lépe pro soupeřky, v přesilovce vymetla Nguyen všechny pavouky z branky jinak výborné Kuchyňkové. Ta zvládla podržet své spoluhráčky hned v zápětí, když vychytala trestné střílení Šindelářové, a tak mohlo udeřit na druhé straně. Ve vyloučení Retové si vyměnili míček Aneta Nigrinová s Terezou Trunečkovou a druhá jmenovaná nerychlou, ale o to přesnější střelou rozvlnila síť a vrátila Vinohradům vedení. To ještě po skvělém sólu Dobisíkové a přesné střele Snopové narostlo o další gól. Soupeřky pak zvládly holky zatlačit, ale skóre 4:2 už vydrželo do závěrečné sirény, po které mohla následovat vlna euforie a oslav.

Ženský tým tak ovládl Open kategorii letošního Czech Open a získal tak první velký turnajový triumf pro ženskou složku klubu. Skvělé výkony holek v průběhu turnaje se promítly i do individuálních ocenění turnaje. Nejlepší brankářkou byla vyhlášena Eliška Kuchyňková, nejlepší střelkyní turnaje Anna Kutnarová a nejužitečnější hráčkou turnaje Aneta Nigrinová - všechny jmenované z vítězného týmu SKV!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.