Výborný vstup na body nestačil. Sokolové v 1. kole prohráli na Tatranu 4:5

13. 9. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Když v 18. minutě zvyšoval Lukáš Gregor na 3:0 pro Vinohradské, vypadalo to s nadějemi sokolů na zisk bodů velmi nadějně. Jenže domácí Tatran pak zvýšil své útočné snažení a čtyřmi góly v prostřední části otočil průběh zápasu na svou stranu. Hráči SKV se ještě v závěru hnali za vyrovnáním, na které už však nedosáhli. V 1. kole Livesport Superligy tak zvítězil Tatran 5:4.

Boys vstoupili do zápasu výborně. Jan Svoboda našel přihrávkou Milana Bínu, ten v brankovišti zamíchal s míčkem a lišáckým zakončením nachytal domácího brankáře Kříže. O šest minut později stejná lajna sehrála další povedenou kombinaci. Zbyněk Stuchlík vyslal do útoku Procházku, ten naservíroval balonek do vyložené pozice Bínovi, který se opět nemýlil.

V 18. minutě bylo na hostující střídačce ještě veseleji. Martin Skřivánek obalamutil tři bránící hráče, mezi nohama jednoho z nich poslal míček na Gregora a ten zavěsil. 3:0 pro Vinohrady. Z pohledu dalšího vývoje duelu bylo škoda, že Vinohradští neudrželi nulu až do konce třetiny. Deset vteřin před první sirénou totiž natáhl ke střele Ondřej Němeček a jeho střela zapadla pod břevno.

Prostřední dvacetiminutovka se domácímu celku vydařila na jedničku. Tatran zvýšil obrátky a byl navíc efektivní. Resultovaly z toho čtyři vstřelené branky, které poslaly Tatran do dvougólového vedení. Postupně se prosadili Havlas, Meliš, Brautferger a Langer. Sokolové se z tvrdého direktu ještě stihli oklepat. Jedenáct minut před koncem zkompletoval hattrick Bína a zadělal na drama.

Jenže domácí už si těsný náskok vzít nenechali a zvítězili v úvodním střetnutí nové sezony 5:4. „Do zápasu jsme vstoupili slušně. Ve druhé třetině nám chyběl dobrý pohyb dopředu. Nenavázali jsme na dobrou hru v první třetině a k tomu jsme přidali dvě zbytečná vyloučení, které soupeř potrestal. Ve třetí třetině přišlo zlepšení, ale jeden gól nestačil. Škoda neproměněných šancí,“ zhodnotil zápas trenér SKV Michal Kotlas. Ve druhém kole sokolové v pátek přivítají na domácím hřišti Ostravu.

Tatran Teka Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 5:4 (1:3, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Němeček, 30. Havlas (Langer), 31. Meliš (Šindelář), 33. Brautferger (Havlas), 40. Langer (Meliš) – 11. Bína (Svoboda), 17. Bína (Procházka), 18. Gregor (Skřivánek), 49. Bína (Procházka). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 150.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík (C), Gold, Lanc, Svoboda - Fiala, Skřivánek, Hartman - Hájek, Strachota, Gregor - Bína, Z. Stuchlík, Procházka. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.