Sokolové přivítají Ostravu. Body musíme sbírat od začátku, říká střelec Bína

17. 9. 2020

Muži A

2 minuty čtení

V úvodním kole nové superligové sezony se Milan Bína uvedl hattrickem na hřišti Tatranu. Ani jeho gólový příspěvek ale nakonec na premiérové body do tabulky nestačil. Další příležitost je zapsat budou mít sokolové už v pátek večer, kdy na domácím hřišti vyzvou ostravské FBC. Duel je na programu od 20 hodin.

Sokolové vedli na půdě Tatranu už 3:0, přesto nedokázali z duelu vydolovat body. „Nebyli jsme schopni dobře odbránit skvěle hrající první lajnu Tatranu, která zápas rozhodla. Za stavu 0:3 postupně utahovali šroubky a také díky darovaným přesilovkám zápas otočili,“ ohlédl se za porážkou 4:5 Milan Bína.

Autorovi hattricku se zápas skutečně vydařil. „Osobně si myslím, že takhle dobře jsem už hodně hodně dlouho nezahrál. Zápas mi sedl a společně s klukama v útoku jsme si dokázali vytvořit spoustu slušných příležitostí. Škoda, že jsme ke konci neproměnili o jednu navíc, protože možnosti na vyrovnání tam byly,“ litoval nevyužitých šancí.

28letý útočník si rovněž pochvaloval spolupráci v útoku se Zbyňkem Stuchlíkem a Janem Procházkou. „V tomhle složení jsme už pár týdnů trénovali a byli jsme relativně nebezpeční, takže jsem rád, že se nám to povedlo prodat i v zápase. I když bohužel, nechybělo moc a mohlo to přinést body pro tým, které potřebujeme sbírat hned od začátku,“ je si vědom hráč s číslem 23.

V pátek večer se sokolové konečně po půl roce představí na domácí půdě. „Těšíme se moc, pauza byla hodně dlouhá. Ostrava mě překvapila docela hladkým vítězstvím v Liberci, kde to nikdy nebývá zadarmo. Po odchodech a změnách v ostravském týmu zatím opravdu nevím, co od nich čekat. Musíme se podívat na video a dobře se připravit. Určitě chceme doma bodovat naplno,“ dodal Bína.

Páteční utkání 2. kola superligy je na programu od 20 hodin a dějištěm bude jako tradičně Rieger aréna. Vstupné činí 50 Kč. Členové SKV, děti do 10 let, senioři nad 65 let a dárci krve mají vstup zdarma. Z důvodu hygienických opatření musí mít všichni diváci po dobu utkání nasazené roušky.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.