Ostrava podala bojovnější výkon, shodli se Procházka s Boušou

21. 9. 2020

Muži A

2 minuty čtení

Domácí premiéra se sokolům nepovedla. Vinohradští nezachytili nástup ostravského FBC a nakonec prohráli 4:10. Za duelem 2. kola Livesport Superligy se ohlédli útočník Jan Procházka a trenér David Bouša.

Nová posila Vinohrad Jan Procházka vsítil proti Ostravě svůj první superligový gól. Po zápase však byl stejně jako jeho spoluhráči zklamaný z prohry. „Ostrava víc chtěla. Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Řekl bych, že rozhodla druhá třetina, kdy jsme si vytvořili hodně příležitostí, ale nedokázali jsme je proměnit,“ zhodnotil střetnutí s FBC.

20letý útočník už má po dvou zápasech na svém kontě čtyři body. K první trefě za SKV si došel díky proměněnému trestnému střílení. „Měl jsem v první třetině vyloženou šanci, kterou jsem nedal, což byl možná také jeden z klíčových momentů, jelikož jsme se mohli dotáhnout,“ mrzelo přesto nejlepšího hráče SKV.

Sokolové i tak neměli duel špatně rozehraný a ve 22. minutě se dokonce po brance Milana Bíny dostali do vedení. „Nemyslím si, že by nás Ostrava v něčem překvapila, ale celkově podala bojovnější a sebevědomější výkon než my,“ ohlížel se za zápasem trenér Vinohrad David Bouša.

„Neměli jsme dobrý vstup do první třetiny, ale nakonec jsme ji nějakým způsobem přečkali. Pak se lámal chleba ve druhé části, kdy jsme stáhli hru na dvě pětky. Vytvořili jsme si tlak, ale nedali jsme šance. Ostrava dala několik slepených gólů a naše hra se sesypala,“ popisoval Bouša příčiny porážky.

Vinohradští se ale musejí rychle oklepat. Už v sobotu totiž přivítají v dalším domácím střetnutí Hattrick Brno a v pondělí na státní svátek bude následovat třetí domácí duel v řadě. To do Rieger arény dorazí Pardubice. V těchto zápasech budou chtít sokolové předchozí nezdary odčinit a vybojovat první body do superligové tabulky.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.