Třetí třetina rozhodla. Sokolové doma prohráli s Hattrickem 5:7

26. 9. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Až do třetí části drželi Vinohradští s Hattrickem Brno krok. V duelu 4. kola Livesport Superligy však nakonec prohráli 5:7 poté, co hosté v závěrečné dvacetiminutovce rozhodli o svém triumfu dvěma góly. Sokolům na lepší výsledek a na zisk prvních bodů do tabulky nestačil ani hattrick útočníka Petra Harmtana.

Sokolové v celém zápase dotahovali. Na první branku hostujícího Reného Slezáka odpověděl krásnou přesilovkou trefou Michal Strachota. Prakticky ihned po rozehrávce se však Hattrick znovu dostal do vedení. Další srovnání pak přišlo v 17. minutě. Hartman využil chyby hostujícího hráče a únik zakončil šikovným bekhendovým pokusem - 2:2. Do šaten šli přesto spokojenější hráči Brna. Rychlý brejk zakončil nekompromisní ranou Adam Hemerka.

Ve 26. minutě si hosté poprvé vytvořili dvoubrankové vedení. Po dobře rozehrané standardní situaci z rohu se prosadil Tomáš Brom. Následovala stíhací jízda sokolů. Jan Fiala oslovil Lukáše Gregora a ten se nemýlil. O minutu později si Ondřej Stuchlík vyměnil míček s Hartmanem, který vsítil svou druhou trefu. Hattrick ještě jednou v prostředním dějství odskočil. V přesilovce přesně zamířil Martin Nagy. 30 vteřin před sirénou se sokolové znovu dokázali dotáhnout, Hartman se probil k bekhendovému zakončení, práskl míček na branku a dokonal hattrick.

Třetí část ovšem domácím hráčům nevyšla. Ačkoliv si místy dokázali vytvořit tlak, na branku Ondřeje Kolajty letělo málo střeleckých pokusů. Naopak Hattrick byl produktivní. David Sládeček ve 45. minutě oslovil Marka Fuchse, jenž z první napálil míček do sítě. Minutu před koncem pak pečetil triumf Brna zásahem do odkryté branky Luděk Ondráček. Hattrick Brno zvítězil v rámci 4. kola Livesport Superligy v Riegrových sadech 7:5 a zapsal první vítězství v nové sezoně. Naopak Vinohradští na premiérové body stále čekají.

„Od začátku jsme tahali za kratší konec. Zápas se pak lámal ve třetí třetině, ve které jsme měli dvě střely na bránu, což je hrozně málo. To rozhodlo. Od začátku jsem byli horším týmem a zaslouženě jsme prohráli,“ hodnotil duel kouč SKV Michal Kotlas. „Po dvou zápasech, ve kterých jsem tápal, se konečně střelecky zadařilo. Ale hattrick je nám teď k ničemu. Tři body, které jsme chtěli přidat do tabulky, nám budou chybět, což hodně mrzí,“ mrzelo autora tří vinohradských gólů Petra Hartmana.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBŠ Hattrick Brno 5:7 (2:3, 3:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Strachota (Gregor), 17. Hartman, 35. Gregor (Fiala), 36. Hartman (O. Stuchlík), 40. Hartman – 2. Slezák (Coufal), 11. Coufal (Dvořák), 19. Hemerka (Juhaňák), 26. Brom (Ondráček), 39. Martin Nagy (Sládeček), 45. Fuchs (Sládeček), 59. Ondráček (Brom). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 85.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Gold, Lanc, Čuda, D. Záň, Vnuk - Fiala, Skřivánek, Hartman - Hájek, Strachota, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.