První body v nové sezoně! Sokolové díky úvodu 3. části zdolali Pardubice 7:5

28. 9. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Vinohradští ovládli derby Sokolů a v 5. kole Livesport Superligy konečně prolomili čekání na první body. Výhra proti Východočechům se zrodila díky skvělému obratu na začátku třetí části, ve kterém se dvakrát prosadili Jan Procházka a Michal Strachota. Sokolové už svůj náskok nepustili a nakonec zvítězili 7:5.

V deváté minutě otevřel skóre v přesilové hře Ondřej Stuchlík, kterého vynikající přihrávkou oslovil Milan Bína. Odpověď Pardubic na sebe nenechala dlouho čekat. Rychlý protiútok o tři minuty později proměnil v gól Oubrecht. Brankář Šantora následně zneškodnil nájezd hostujícího Šmída, a tak mohli jít domácí ve druhé části opět do vedení.

Michal Strachota nahrál pod sebe na střed, kde stál připravený Zbyněk Stuchlík, jenž uklidil míček do branky. Vedení ale Vinohradským znovu nevydrželo moc dlouho. Žáček v oslabení nejprve skvěle zablokoval ránu Gregora a z následného protiútoku skóroval. Žlutočerní ještě jednou odskočili o gól. Zbyněk Stuchlík přiťukl míček Vnukovi a ten nekompromisně zavěsil.

Nicméně Pardubickým se druhá poloviny prostřední dvacetiminutovky vydařila na jedničku. Od mantinelu se po krásné střele z první prosadil Teichman. O chvíli později skákavý míček napálil do sítě Petr Černý a dokonal obrat. Východočeský celek šel poprvé v duelu do vedení.

Jenže do třetí části nastoupil nabuzený útočník Jan Procházka a právě jeho přítomnost na hřišti pomohla domácím k obratu. Nejprve po půl minutě hry ve třetí periodě nachytal brankáře Haleše přízemní střelou. O chvíli později se k fantastickému sólu odhodlal Strachota a bekhendovým pokusem zavěsil k tyči. A pak opět přišla chvíle Jana Procházky. 20letý forvard si natáhl míček pod sebe a další přízemnou ránou zvýšil na 6:4.

Sokolové tak během 57 vteřin vstřelili tři branky. A nebylo to všechno. Strachota se na středu hřiště dostal k míčku a zvýšil přesným pokusem na 7:4. Za hosty už pak pouze stačil snížit svým druhým gólem v utkání Petr Černý. Vinohradští zejména díky příspěvkům Michala Strachoty (2+1) a Jana Procházky (2+0) zvítězili v sokolském derby 7:5. Za týden se ve výjezdním duelu v Teplicích utkají s Chodovem.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Sokoli Pardubice 7:5 (1:1, 2:3, 4:1)

Branky a nahrávky: 9. O. Stuchlík (Bína), 27. Z. Stuchlík (Strachota), 34. Vnuk (Z. Stuchlík), 41. Procházka (Skřivánek), 41. Strachota (Bína), 42. Procházka, 46. Strachota – 12. Oubrecht (Šmíd), 31. Žáček, 34. Teichman (Formánek), 36. Černý (Kaluža), 53. Černý (Kaluža). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 136.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík (C), Lanc, D. Záň, Vnuk, Svoboda - Fiala, Skřivánek, Hartman - Z. Stuchlík, Strachota, Bína - Gregor, Procházka. Trenéři: Bouša, Kotlas.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.