Michal Strachota: Snad se mi podaří na takový výkon navázat

30. 9. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Nejprve asistoval u trefy Zbyňka Stuchlíka a ve třetí třetině se přidal ke gólové lavině domácího celku. Michal Strachota dvěma góly pomohl sokolům k obratu a k následnému triumfu nad Pardubicemi. Vinohradští zvítězili ve třetím domácím utkání sezony 7:5 a v 5. kole zapsali první body do superligové tabulky.

„Nebyl to vůbec jednoduchý zápas. Pardubice měly dobrý vstup do sezony a i proti nám potvrdily, že hrají kvalitní florbal. Na začátku jsme spálili hodně šancí a kvůli tomu to byly nervy až do konce. Za tři body jsme ale rádi,“ cítil úlevu Michal Strachota, který v létě posílil SKV příchodem z Karlových Varů.

Vinohradští na začátku třetího dějství prohrávali 3:4. Pak ale během 53 vteřin vsítili tři branky. Co se ve hře domácích změnilo? „Já si myslím, že nic. Solidní florbal jsme hráli i v prvních dvou třetinách, akorát jsme neproměňovali šance. A ve třetí části jsme pak dali tři slepené góly, což zápas rozhodlo,“ řekl ke klíčovým momentům.

Po třech duelech se Strachota konečně chytil i střelecky a zapsal své první góly. „Jsem spokojenější zápas od zápasu. Je pro mě složité se po dvou letech v 1. lize vracet do superligy, kde je florbal úplně jinde. Každé utkání je pro mě těžké. Jsem rád, že mi tam něco spadlo a snad se mi podaří na takový výkon navázat,“ doufá Strachota.

Spokojený byl po zápase s výsledkem také trenér David Bouša. „Výhra se rodila poměrně ztuha. Po prvních třech zápasech jsme byli pod dekou, hlavně co se týče produktivity. To jsme snad proti Pardubicím zlomili, i když těch šancí, které jsme si vytvořili, bylo nespočet,“ zhodnotil duel 5. kola Livesport Superligy kouč Vinohrad.

Trenéři se museli vyrovnávat s větším počtem absencí. „Zápas jsme celý odjeli na dvě lajny s tím, že jsme protáčeli jednotlivé posty. Ale máme konečně tři body! Pardubice hrály velmi solidně a potvrdily, že jejich předchozí výsledky nejsou náhodné. O to je pro nás vítězství cennější,“ dodal Bouša. V neděli 4. října se sokolové v Teplicích utkají ve výjezdním utkání s Chodovem.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.