Útočník Jan Linhart se přesouvá na Kladno

25. 10. 2020

Muži A

2 minuty čtení

Není to letos jenom o příchodech. Dres mění dlouholetý útočník SKV Honza Linhart, který bude nově nastupovat za tým kladenských Kanonýrů. Tam se po několika letech opět potká s koučem Janem Pazderou, za nímž je rovněž výrazná vinohradská minulost.

Přesun Linharta do středočeského klubu byl domluven na začátku stávajícího ročníku. „Těsně před začátkem sezony jsem měl s trenéry schůzku, kde jsme mluvili o mojí pozici v týmu. Jejich představa se rozcházela s tou mojí, a tak jsem se rozhodl kývnout na nabídku Kladna,“ popsal průběh jednání 33letý útočník. Za Kladno už si připsal první start, když 11. října těsně před zastavením soutěží zavítal na půdu Karlových Varů.

„Před sezonou jsme posílili o několik nových hráčů v útočné fázi, Honzu navíc trefilo hned ze začátku letní přípravy delší zranění. Tahle kombinace událostí zapříčinila to, že jsme pro něj nedokázali najít plnohodnotné místo v prvních třech útocích a na svou šanci musel čekat. Ta příležitost by i vzhledem k situaci dříve či později přišla, ale Jenc se rozhodl pro přestup na Kladno a větší herní vytížení, což u hráče jeho věku naprosto chápeme a respektujeme. Do nového angažmá mu přejeme hodně štěstí,“ vyjádřil se k odchodu Linharta kouč David Bouša.

A jak sám útočník vnímá osm let trvající angažmá. „Samozřejmě kladně, našel jsem v SKV spoustu kamarádů a zažil věci, na které budu vzpomínat do konce života. Ale vše jednou končí,“ dodal. Jan Linhart zažil v SKV kromě několika superligových sezon a historického postupu do play off i dva postupy do nejvyšší soutěže, u nichž byl vždy důležitou postavou týmu. Děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v na nové štaci! V následujících dnech rovněž s Honzou Linhartem přineseme rozhovor.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.