Lukáš Gregor po dvou porážkách: Bude třeba zlepšit téměř vše

1. 12. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové prožili nepovedený restart Livesport Superligy. Do hry vstoupili dvěma porážkami, ačkoliv především v domácím duelu s Black Angels měli k bodům v jednu chvíli opravdu blízko. Po individuální stránce se dařilo útočníkovi Lukáši Gregorovi. Vinohradský kanonýr ale pochopitelně spokojen být nemůže.

Ve třetí třetině odskočili Vinohradští do třígólového vedení a s vyhlídkami na bodový zisk to v derby s Black Angels vypadalo dobře. Jenže pak přišel kolaps a tři inkasované branky v rychlém sledu. „Dá se říct, že to od nás nebyl ideální zápas od začátku. Ve třetí třetině se nám podařilo odskočit, ale vlastními chybami a nekoncentrovaností jsme soupeře dostali zpátky do hry,“ hodnotil porážku 5:6 Lukáš Gregor.

„Ztratili jsme dost míčků ve středním pásmu, což nás v konečném součtu stálo zápas. Musíme se vyvarovat těchto chyb a hlavně musíme hrát s uplně jiným nasazením a sebevědomím, jestli chceme pomýšlet na body,“ je si vědom vinohradský forvard.

V neděli se svěřenci trenérů Kotlase a Bouši představili na hřišti České Lípy, ale sobotní nezdar neodčinili. „Nedělní utkání pokračovalo přesně ve stejném duchu, jako skončilo to sobotní proti Black Angels. Ztráceli jsme míčky ve středním pásmu, čímž jsme soupeři nabízeli brejkové situace, které nekompromisně trestal. Nebyli jsme důrazní ani před jednou brankou, byli jsme pozdě v soubojích. Prostě jsme nepředvedli téměř nic,“ kroutil hlavou Gregor.

V utkání se mu dařilo a vstřelil čtyři z pěti vinohradských gólů. „Góly dávám rád, takže je to vždycky fajn. Bohužel v takovémto zápase z toho člověk ani nemá radost,“ přiznal ostrostřelec, který už má na svém kontě v letošním ročníku osm branek a vede jak tabulku střelců SKV, tak týmovou produktivitu.

Nyní se sokolové připravují na další dva střety s pražskými rivali. V neděli 6. prosince budou hrát na Spartě, v pondělí pak před kamerami ČT sport přivítají střešovický Tatran. „Na zápasy se určitě těším. Je super, že můžeme opět hrát. Soupeři to budou určitě mnohem těžší než předchozí víkend. Bude potřeba zlepšit téměř vše. Pokud chceme pomýšlet na body, které potřebujeme, tak musíme předvést koncentrovaný, sebevědomý výkon bez zbytečných chyb. Musíme věřit naší hře,“ dodal Gregor.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.